Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
13-11-2012  

‘Butterfahrt lohnt´


Het 'lek' van de buitengaatse belastingvrije 'butterfahrt' werd door het Europees parlement in 1999 gedicht.
 

Vraag me niet hoe ze het doen, maar in Duitsland geeft de zorgverzekering geld terug aan de consument, is de benzine goedkoper, zijn de dagelijkse boodschappen ‘billiger’, is het vlees ‘beim Metzger’ van betere kwaliteit en goedkoper, ‘ist das Bier in die Bierstube ganz ganz billig’ en zo kunnen we nog wel even doorgaan.
De ‘butterfahrten’ van weleer gaan nu massaal in omgekeerde richting. Benzine scheelt al gauw 13 eurocent per liter mede door de hier gestegen BTW. De rij auto’s voor de pomp met Nederlandse kentekens neemt alsmaar toe. Ook worden boodschappen massaal ingeslagen en dat scheelt eveneens al snel enkele ‘tientjes’ per week. 'Butterfahrt lohnt', dus!

De Nederlandse middenstander, eens de banenmotor van Nederland, ziet met lede ogen zijn omzet wegvloeien, ontslaat zijn personeel en sluit de deuren waardoor de ww-rij en de bijstandsrij ongekende vormen aanneemt.
‘Inleveren zullen ze’, zeggen Rutte en Samson. Nivelleren mag opeens van Rutte. ‘Middeninkomens en ouderen met een aanvullend pensioentje leveren het meeste in’, zegt Buma die opeens weer van Haersma Buma heet.
'De 40-urige werkweek moet terug', zeggen Kamp en Pechtold. Een extra vergoeding zit er niet in. 'Het beschikbare werk verdelen', zegt de kleurloze leiding van GroenLinks.
Beursgenoteerde grootverdieners maken efficiëntieslagen ten gerieve van de aandeelhouders en zetten duizenden werknemers steeds makkelijker op straat via het versoepelde ontslagrecht. Daarbij spreekt de alsmaar toenemende rij rijken in de Quote boekdelen!

Alleen de echte minima, loonslaaf of een uitkering, die zie je niet tijdens de omgekeerde ‘Butterfahrt’. Die rest alleen de toenemende wachtlijst bij de Voedselbank.

‘Feinschleifer’

Archief
Terug naar vorige pagina