Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
08-11-2012  

De natte droom van Almelo

 

Het stadsbestuur van Almelo heeft al jaren last van een slechte nachtrust. Niet dat ze zich druk maken over hoever ze in de problemen zitten, over de afwaardering van haar bouwgrond of over de snelle vergrijzing waar de stad mee te maken gaat krijgen. Nee, het bestuur van Almelo ligt 's nachts wakker om zich druk te maken over hoe ze haar burgers een nieuw stadhuis door de strot kan drukken.

Net voor het slapen vertelde wethouder Andela gisteren geen sprookje. Nee, hij vertelde dat zijn suikeroom Dik Wessels uit Rijssen in 2013 gaat bouwen aan zijn paleis. Dit is namelijk goed voor de werkgelegenheid en als de bouw wordt uitgesteld kunnen de kosten wel twintig procent hoger uitvallen. En dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Johan Andela wil graag na 2014 ook nog op de kosten van de burger een termijn uitzitten. Ik kan mij herinneren dat hij ooit eens gezegd heeft dat als de bouw wél duurder zou uitvallen hij het veld zou ruimen, en laat dat nu net niet de bedoeling zijn van de beste man. Stel je eens voor dat de wachtgeldregeling nog verder versobert gaat worden! Nu kan hij na nog één ambtsperiode van vier jaar vanaf 2018 gebruikmaken van de wachtgeldregeling om de resterende tijd tot zijn pensioen werkloos, maar gesubsidieerd met een riant salaris uit te zitten.

Juist nu bouwen omdat het de bouw niet voor de wind gaat? Het kostenplaatje van ruim 58 miljoen euro gaat per Almelose burger meer dan 800 euro kosten. Ook zal de gemeente nog een schuld van 251 miljoen euro moeten zien weg te werken. Dit voornamelijk omdat ook onze lokale overheid niet weet om te gaan met de door u betaalde belastingen. De koopkracht zal de komende jaren alleen maar verder af nemen terwijl de gemeente Almelo haar tekorten op u via de belasting verhaald. Waar de gaan wij dat alles van betalen?

Laten wij in Almelo met het laatste kleine beetje geld dat we nog hebben investeren in de leefbaarheid van de stad. Misschien is 1,5 miljoen investeren in het zwembad ook een idee? En laten wij daarna gewoon bekennen dat Almelo failliet is en een artikel 12-status aanvragen.

Reynaert de Vos.

Archief
Terug naar vorige pagina