Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
06-11-2012  

Parkjes of P-plaatsen, wat helpt de winkelier?

 

Tussendoor: Start met Oude Veemarkt
Onder de titel ‘’Tussendoor’’ is er een samenwerking tussen de gemeente en Beter Wonen gestart met ondersteuning van de Provincie Overijssel om plannen te ontwikkelen voor een aantal tijdelijke maatregelen ter verfraaiing van braakliggende terreinen in de binnenstad van Almelo. Bewoners en ondernemers werken mee aan de ontwikkeling van de gebieden. Een eerste project is van start gegaan aan de Oude Veemarkt, op de kop van de Grotestraat-Zuid. Hier wordt in de komende maanden een tijdelijk park gerealiseerd. Met de aanleg van een aantal paden is al begonnen.

Bewoners aan zet
Er is een druk bezochte inloopbijeenkomst geweest voor omwonenden van de Oude Veemarkt. Hier zijn veel ideeën geopperd voor het terrein. Belangrijkste uitkomst was het idee van een tijdelijk park. Een groep van twintig enthousiaste omwonenden heeft de afgelopen zomer verder gewerkt aan de uitwerking van sfeerbeelden voor het park. Zij zijn ook betrokken bij het vervolg.

Reizend park
De invulling van het park krijgt een reizend (flexibel) karakter en is op advies van bewoners verbonden aan een cultureel thema. Reizend betekent dat het park niet alleen tijdelijk, maar ook flexibel en verplaatsbaar moet zijn. Elementen in het park, zoals de bankjes en het groen, worden zo uitgevoerd dat ze op een later moment ook weer elders inzetbaar zijn. Hiermee ontstaat een duurzaam concept dat van plek naar plek kan trekken. Ook is uit de buurt de wens voor een speelplek voor honden gekomen. Oftewel, het park mag uitnodigen tot ontmoeting.

In samenwerking met onder meer studenten van het Groene Lyceum van het Agrarisch Onderwijs Centrum (AOC- Oost) is aan de slag gegaan met het verder uitwerken van de sfeerbeelden tot een ontwerp en een inrichtingsplan. Met andere belanghebbenden van het gebied vindt daarbij afstemming plaats.
Tijdens en na de aanleg is er ruimte voor de buurt en de stad om op het park aan te sluiten met eigen initiatieven. In december denken we aan inrichting met kerstsfeer. De aanleg van het park vindt plaats tussen nu en volgend voorjaar (2013).

Versterken leefbaarheid
Braakliggende terreinen dragen meestal niet bij aan de leefbaarheid van de stad. Door ze tijdelijk anders in te vullen, kan het aanzicht, de leefbaarheid en de beleving van de inwoners van de stad ook tijdens periodes van transformatie op peil blijven of zelfs verbeteren. Het project Tussendoor wil hierbij vooral een platform zijn dat ideeën uit de stad faciliteert.

Fotoreportage (11 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina