Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
31-10-2012  

Stadsbestuurders en voetbalverstand

 

Ik vroeg me het tijdens de KNVB-bekerfinale tussen PSV en Heracles Almelo op 8 april jl. al af wat de ‘overkill’ aan veiligheidsmaatregelen de gemeente zou kosten. Grote bouwhekken rondom het Waagplein en het Marktplein. Massaal toezichthouders op de been om alle in het stadhuis gedachte en verwachte drukte aan te kunnen. Veel ‘blauw’ dus om de meest fanatieke supporters van ‘onze jongens’ in het gareel te houden.
In de praktijk waren er nog geen 1500 mensen in de binnenstad op de been. Dat kon ook niet, want de echte Heracles-supporters zaten met zo’n 18.000 ‘man’ in de Rotterdamse Kuip.
De 'bewakers' hadden dus de grote beeldschermen haast voor zich alleen.
De kroegen aan de Kerkstraat waren dicht, op de Koornmarkt kon je een kanon afschieten en alleen op het Amaliaplein heerste enige sfeer. Kortom het feest werd een sof evenals de droom om PSV te verslaan in de bekerfinale.
Bijna zeven maanden zijn we nu verder en eindelijk is het rekensommetje gemaakt. Liefst € 163.807,00 werd uitgegeven voor een feestje dat geen feestje werd.
Nu wordt er wel meer geblunderd in het stadhuis en daar raken we langzamerhand al aangewend, maar inmiddels is nu ook zeker dat er geen voetbalverstand zit in het stadhuis!

‘Fijnslijper’


Lees ook: ‘Bekerfinale geen groots spektakel in de stad

Archief
Terug naar vorige pagina