Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
27-10-2012  

Kruiperijen

 

Het is niet de bedoeling dat een stukjesschrijver wekenlang over hetzelfde onderwerp dooremmert. Dat is het verhaal van de Enkazeem, jaar na jaar na jaar.
Toch ging het meest verbazingwekkende nieuws deze week wel weer over de Tour en dan bedoel ik niet het schema van de honderdste aflevering van 2013.
Nee, meer dan misselijkmakend vond ik een aantal berichtjes op nu.nl, onder andere van oud-Tourbaas Leblanc. Hij vindt Armstrong een groot kampioen. “Hij is de grootste kampioen van zijn generatie.” En passant veegt Leblanc nog even z’n eigen straatje schoon door te stellen dat hemzelf geen blaam treft.
Allerlei “grote” renners scharen zich achter Armstrong. Na Indurain, Jalabert en Valverde, vindt ook Contador dat Armstrong meer respect verdient. “Hij is te hard aangepakt en er is te weinig respect voor hem. Hij is vernederd en gelyncht. Vernietigd.”
“Zo’n boef is Armstrong niet”, volgens hoogleraar Harm Kuipers. “Het is niet terecht dat Armstrong wordt aangepakt, omdat iedereen in die tijd gebruikte.” Hij gelooft dat Armstrong epo heeft gebruikt, maar dat is niet zo erg. Het zorgt hoogstens voor een paar procent meer vermogen. Bovendien zou Armstrong geen grootverbruiker zijn.
Wanneer je de commentaren van deze mensen leest, kun je niet anders concluderen dan dat het één groot complot is. Men dekt elkaar in, want je bevuilt je eigen nest zo min mogelijk.
Volgens de heren renners valt het allemaal wel mee, maar er is toch een gigantische beerput opengegaan. Bovendien is er op z’n minst sprake van competitievervalsing en dat is zeer kwalijk.
Heel vreemd dat één en ander gebagatelliseerd wordt.
Misschien heeft Tourdirecteur Prudhomme gelijk door te stellen dat de Tour groter is dan doping, maar intussen staat wel vast dat het hele circus ons jarenlang op een vreselijke manier bij de neus heeft gehad. De firma list en bedrog. De komende jaren zal “het wereldje” heel hard z’n best moeten doen om weer enigszins geloofwaardig over te komen. Ik hoop dat het ze lukt.

Anne Jan Teunis


< Professor Harm Kuipers werd in 2010 benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn vele verdiensten als hoogleraar Sport, Bewegen en Gezondheid aan de Faculty of Health Medicine en Life Sciences van de Universiteit Maastricht.
Lees meer…

Archief
Terug naar vorige pagina