Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
05-10-2012  

De schande van Den Haag


Heeft u wel eens geprobeerd om een
nachtje buiten te staan.

Als het veel te hard onweert
en echt niet naar binnen kunt gaan?

Heeft u weleens geprobeerd om
helemaal alleen te zijn?

Zodat wie u nu begeert, niet
bij u is al doet het pijn.?

Heeft u weleens geprobeerd om
een week echt niets te eten?

Dan heeft u alvast geleerd
wat een dakloze moet weten.


Het antwoord uit Den Haag: ‘Eigen schuld dikke bult!!!´
 

Bijna niemand weet het, maar heel ‘sneeky’ heeft de Eerste Kamer deze week twee wetten aangenomen die de privacy van burgers totaal buitenspel zet. Een bevel tot huiszoeking is niet meer nodig, omdat een der nieuwe wetten regelt dat men fraudecontroleurs altijd moet binnenlaten. Er is dus geen sociaal pact meer nodig zoals in de Almelose wijk De Riet waar teams bestaande uit welzijnswerkers, politie, controleurs van de sociale dienst et cetera rond gaan om ‘moeilijke gevallen’ in een dwangbuis te zetten. Er hoeft zelfs geen enkele verdenking van bijvoorbeeld steunfraude te bestaan, want de overheidscontroleurs kunnen straks na 2013 zo bij u naar binnenlopen op straffe van het stopzetten van een uitkering. Dat is zelfs ook mogelijk indien men een kinderbijslaguitkering ontvangt.

De tweede aangenomen wet regelt dat in het geval van fraude een uitkering maximaal vijf jaar kan worden stopgezet. Krijgt men een boete opgelegd, dan moet deze volledig zijn betaald voordat een uitkering weer kan worden aangevraagd. Heeft men toevallig ook een ander inkomen, wordt deze voor 100 procent afgepakt. Om überhaupt te kunnen overleven stellen de verantwoordelijke bewindslieden dat men maar moet gaan werken om de schulden te voldoen. Niets mis met werken, maar de banen liggen niet voor het oprapen. Terwijl salarissen 'krimpen', uitkeringen dalen en de prijzen door staatsingrijpen duurder worden.

Belangenverenigingen en Ouderenbonden zijn hevig ontdaan en ook de advocatuur vreest het ergste. ‘De Nederlandse overheid degradeert mensen tot dakloosheid. Men neemt alle bestaanszekerheid af als uitkeringen op nul worden gezet. Deze wet is het einde van het sociale zekerheidssysteem’, stelt advocaat Marc van Hoof van de Bijstandsbond.
De verantwoordelijken voor deze wet zijn de VVD (inclusief de voormalige 'burgervader' van Almelo en huidige gouverneur Menno Knip), de PVV en het CDA.

Kijk daar zou de PvdA nu een breekpunt van moeten maken in de coalitiebesprekingen!

‘Fijnslijper’

Lees: 'Het Europees Verdrag van de Rechten van de mens - art. 8'

Archief
Terug naar vorige pagina