Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
22-09-2012  

Social Media en blunderende overheid


Haren 21-09-2012 - foto van Twitter
 

Dankzij de gemeente Haren, bij Groningen, hebben ‘raddraaiers’ een nieuw middel ontdekt om lokale ongeregeldheden te ‘organiseren’. Aanleiding een uitnodiging van een 16-jarige op Facebook om op haar verjaardagsfeestje te komen. Het grietje had haar uitnodiging echter in het openbare gedeelte van haar Facebook-pagina gezet zodat dik 30.000 mensen reageerden dat zij naar het verjaardagsfeestje zouden komen. Het grietje schrok zich een hoedje en vertelde het haar Pa, die daarop de gemeente inseinde wat er was gebeurd.

Vanaf dat moment ging alles fout. De gemeente Haren verzocht via media als radio, tv en kranten de 30.000 reageerders niet naar Haren te komen omdat het een privéfeestje betrof en besloot ook nog eens de straat waar de jarige woont af te sluiten en een noodverordening af te kondigen. Waarom? Zelfs de Rolling Stones krijgen dat aantal amper nog bij elkaar!

Juist die herhaalde publieke oproepen en aankondigingen maakten de ‘verkeerde lieden’ wakker die wel in waren voor een relletje. Enkele duizenden togen nieuwsgierig geworden toch naar Haren en onder hen ook een aantal lieden van de ‘harde kern’ van ’supporters’ van FC Groningen, zoals regionale verslaggevers signaleerden.

De gemeente Haren reageerde dus puur defensief en had er ook al voor gezorgd dat politie en ME massaal aanwezig was om alles in 'goede banen' te leiden, maar verder niets geregeld.

Waarom niet zonder ruchtbaarheid een weiland buiten het dorp ingericht met een podium en een paar goede bands om de jongeren die waren gekomen voor een feestje, te vermaken? Had de jarige op het podium gezet om haar toe te juichen als dank voor een spontaan feestje en het 'sublieme' idee
Je had de 'massa' er mee buiten het dorp kunnen houden i.p.v. ze er met de ME in te jagen. Het kaf van het koren kunnen scheiden. Het had Haren positief op de kaart kunnen zetten als een lokale overheid die weet om te gaan met jongeren die wel in waren voor een spontaan feestje.

Wat nu restte is frustratie, een leeg geroofde AH, een in de fik gestoken auto, enkele gewonden en 25 arrestaties!

‘Fijnslijper’

PS
Lees de brief van de Harense ouders van de jarige aan de buurt

Archief
Terug naar vorige pagina