Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
29-06-2012  

“Geniepenweg Noord”


Aan weerszijden van de Iepenweg Noord ligt in totaal 55 ha nieuw bedrijfsgebied als uitbreiding van het Bedrijvenpark Twente. In het nieuwe bedrijfsgebied zijn de boerderijen reeds jaren gesloopt en heeft de gemeente het terrein deels bouwrijp gemaakt.
Voor werknemers op het Bedrijventerrein Twente uit bijvoorbeeld Den Ham en Vroomshoop vormt de Iepenweg Noord de kortste en snelste weg door de directe ontsluiting via de Hammerweg en de N349. Verkeer dat anders via de Aadorperweg door Vriezenveen moet met richting Den Ham het knelpunt de brug over het kanaal Almelo-De Haandrik.
(Red.)
 

Nog niet zo heel erg lang geleden zijn er langs de Iepenweg Noord nieuwe, duidelijke borden geplaatst.
Deze weg tussen Vriezenveen West en het Bedrijvenpark NW Twente staat al jaren hoog in de top-tien van sluiproutes. Om hier iets aan te doen heeft men verbodsborden geplaatst die niets aan duidelijkheid te wensen overlaten: “Verboden voor auto’s.” Zoals het een goede Nederlandse regel betaamt, zijn er twee uitzonderingen op die regel, te weten aanwonenden en exploitanten.
Wanneer je ’s morgens even de moeite neemt om het traject te bestuderen, zie je massa’s auto’s de geweldige S-bocht maken vanaf de Nieuwe Wierdenseweg met een prachtige curve de Iepenweg Noord in. Dat zijn geen exploitanten en zeker geen aanwonenden. Wel jonge gasten in oude auto’s met hun gsm vast aan het oor. Onlangs zag ik een aantal zware vrachtauto’s over deze weg denderen.
Kortom, de borden helpen geen zier. Hooguit een gering aantal automobilisten doet iets uit op het verbod.
Wat nu? Men wilde, naar ik aanneem, iets bereiken met het plaatsen van die borden. Op deze manier lukt het niet. Dan heb je twee keuzes. Of je haalt de borden weg en laat iedereen gewoon weer kiezen uit die talrijke weggetjes tussen Vriezenveen en Almelo, waarvan minstens de helft weg kan, of je neemt drastischer maatregelen.
Zelf heb ik een voorkeur voor de laatste keuze. De heilige koe kan en mag tegenwoordig bijna overal komen, dankzij al dat zwarte asfalt. Dat kan best zo hier en daar iets minder.
Verboden voor auto’s, terwijl ze constant om je heen razen. Haal de borden weg of doe er wat aan. Dat voorkomt een hoop ergernis.

Anne Jan Teunis

Archief
Terug naar vorige pagina