Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
15-06-2012  

Bodemprijzen

 

Almelo moet miljoenen extra bezuinigen, las ik afgelopen woensdag op de site van Tubantia. Ontwikkeling grondprijs te optimistisch ingeschat. Tussen de 3 en 10 miljoen extra bezuinigen. Almelo rekent met kavelprijs tussen de 245 en 275 euro per m2. Volgens de accountant moet de gemeente rekening houden met een prijs onder de 245 euro.
En toen gingen m’n gedachten als vanzelf naar die boerderij, schurkend tegen de N36, op de rand van de gemeentegrens.
Jarenlang stond deze boerderij daar maar te staan en het maakte altoos een beetje een verwaarloosde indruk. Alle zeilen bijzetten om een fatsoenlijke boterham te verdienen?
Vorige week zag ik dat de boerderij en directe omgeving een opknapbeurt hadden ondergaan. Nieuw in de verf en ook er omheen ziet het er proper uit.
Klapstuk vormt het nieuw geplaatste bord op de voorgevel met daarop één woord: “Nooitgedacht.” Kijk, dat is humor.
Zo links en rechts is mij de laatste tijd ter ore gekomen dat boeren grond voor een “prikkie” terug kunnen kopen. Kan het zijn dat deze boer één van de gelukkigen is?
Waar of niet waar, in elk geval is duidelijk dat de gemeente Almelo nogal klunzig met de winkel omspringt en dat men gewoon vanuit de open kassa lukraak geld uitdeelt. De ideale suikeroom.
Nooitgedacht dat er nog één boerderij zou blijven staan in dit gebied. Nooitgedacht dat we konden blijven wonen op dezelfde boerderij. En helemaal nooitgedacht dat we met de flinke winst onze boerderij en omgeving ook nog eens behoorlijk op konden knappen.
Nooitgedacht. Alleen al om de humor van deze boer gun ik hem dit financiële voordeel. Dankjewel suikeroom Almelo en een lange neus. De burger zet wel weer een tandje bij om de zaken recht te trekken.

Anne Jan Teunis

Archief
Terug naar vorige pagina