Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
23-05-2012  

Waanzin in de Hanzelaan

 

De Hanzelaan krijgt opnieuw te maken met verkeersaanpassingen. De straat heeft al de meeste verkeersonvriendelijke maatregelen van alle straten in Almelo en er wordt van alles bedacht om de straat nog onoverzichtelijker te maken voor automobilisten.
In 2009 onderging de straat een reconstructie en werden zijstraten van uitritconstructie voorzien waardoor verkeer op de Hanzelaan voorrang kreeg. Tegelijkertijd werden middenstroken aangelegd om de Hanzelaan in tweeën te splitsen en is de straat voorzien van een woud van palen en verkeersborden.
Toch is bewoonster en oud- raadslid Liesbeth ter Haar-Tulp nog niet tevreden en werd en wordt onophoudelijk gelobbyd voor het aanleggen van verkeerssluizen en verdere aanpassingen. Bij elke mogelijke verkeersaanpassing in Almelo Zuid is ‘Tulpje’ tijdens bijeenkomsten van de partij om haar zegje te doen, omdat dit mogelijk van invloed kan zijn op verkeersbewegingen door de Hanzelaan. Of dat nu de Grotestraat Zuid is of de mogelijke komst van AH op de kruising Violierstraat/Bornsestraat. Ook is ze niet te beroerd om manlief te laten poseren bij het fotograferen van gevaarlijke situaties omdat de bloemen in de bakken op de middenstrook te hoog zijn geworden en daardoor het uitzicht belemmeren van de automobilist bij het passeren van de middenstroken.

Nu is de route Schipbeekstraat/Hanzelaan een busroute en hoofdader voor het verkeer in Centrum Zuid, maar het liefst wil ‘Tulpje’ het doorgaand verkeer totaal de straat uit en er een woonerf van maken. Dat gaat niet lukken, maar wel krijgt ze het voor elkaar dat er volgende week verkeerssluizen worden aangelegd, de aansluiting Marchelmlaan wordt aangepast en het halen en brengen per auto van kinderen bij de school op de aansluiting met de Hofkampstraat onmogelijk wordt gemaakt door het plaatsen van anti-parkeerpalen. Ook wordt de bestrating rondom de school voorzien van de aanduiding ‘Schoolzone’.

Verantwoordelijk wethouder Theo Schouten heeft niet het idee dat de nieuwe aanpassingen het verkeer veiliger maken, maar wil het ‘onveiligheidsgevoel’ van de bewoners wegnemen zij hij al eens eerder.

Opnieuw dus wordt onevenredig veel geld ‘verkwist’ aan de Hanzelaan terwijl er bijvoorbeeld in het Windmolenbroek en de Schelfhorst meerdere kruisingen zijn die qua verkeersongevallen hoog boven de Hanzelaan in de statistieken staan.
Wanneer stopt de gemeenteraad deze ‘Hanzeterreur’!

‘Fijnslijper’


Lees ook: 

Bloembakken Hanzelaan ontnemen zicht

 

 

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina