Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
14-02-2012  

Kind van de rekening

 

Tijdens de open dagen van de Almelose scholen kwamen we in een klas terecht, waar het vak rekenen centraal stond. Aan de hand van grafieken werd aangetoond dat dit vak zeer nodig is. Bij aflevering kunnen leerlingen van 12 jaar goed rekenen, maar wanneer ze een jaartje of drie verder zijn, kijkt de gemiddelde leerling de leraar met koeienogen aan wanneer deze vraagt hoeveel 9 keer 8 is.
Een kwalijke zaak, want hoe belangrijk rekenen is merk je iedere dag. Vorige week moest minutieus berekend worden hoe dik het ijs op de Elfstedenroute was en daar werden hele avonden mee gevuld. Hoezo wereldnieuws!!
Alberto Contador is z’n Tourzege van 2010 kwijt omdat aangetoond is dat hij een minieme hoeveelheid clenbuterol in z’n lichaam had. Heel klein foutje met grote gevolgen. Knap berekend.
Zo moeten op allerlei gebied belangrijke beslissingen worden genomen naar aanleiding van complexe berekeningen. Denk aan onze André Kuipers. Je zal maar een kommaatje verkeerd zetten. Vliegtuigen in de lucht, schepen op zee, al dan niet saluerend langs de kust. Waar zouden we zijn zonder onze rekenbollebozen?
Samen met m’n dochter heb ik me dan ook aangemeld voor dit rekenklasje, want er zijn berekeningen waar ik niet uit kom. Zo kreeg ik een rekening van de Cogas waarin stond dat ik 85 euro voorrijkosten moest betalen. Ik ben aan het rekenen geslagen, maar ik kom altijd op een ander bedrag uit. Een auto die voor komt rijden versus 85 euro: ik kan het niet rijmen.
Verder een bericht in Tubantia dat ZGT 700.000 euro per maand uitgeeft aan interimmers. Een slordige 8 miljoen per jaar en dat is de begroting van Heracles Almelo. Gaat het hier om een aantal mensen die dan zeer veel verdienen of om heel veel mensen die toch ook dan nog een goed belegde boterham verdienen?
Graag wil ik dit soort vraagstukken kunnen oplossen en daartoe ga ik eens een poosje in zo’n klasje zitten. Hopelijk wordt het dan wat helderder in m’n hoofd.

Anne Jan Teunis

Archief
Terug naar vorige pagina