Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
12-01-2012  

Hoe fles ik de boel?

 

Triester dan nu kan januari haast niet worden. Na al die verlichting rond de Kerst is het lange aftellen naar de eerste lentedag begonnen. Het wordt ’s morgens maar niet licht en de luchten zijn grauwer dan grauw. De hoogste tijd voor wat humor.
En die kwam als geroepen in de vorm van een leuk bericht op de site van Tubantia. Een prachtige foto van Alpe d’ Huez. Een fantastisch berglandschap. Sneeuw en een geweldige lucht. Je kikkert er helemaal van op.
De kop er boven is ongeloofwaardig en daarom heel erg leuk: “ Zieke stratenmaker beklom Alpe d’ Huez.” Kijk, dan verdien je een standbeeld. Z’n dochter feliciteerde hem op Hyves. Waar hyves al niet goed voor is, want ook de verzekeraar keek mee. De man was namelijk tijdens de beklimming en ook tijdens een aantal lange wielertochten arbeidsongeschikt en moet 75000 euro terugbetalen aan de oplettende verzekeraar.
Hij is een klein visje, waarmee ik eigenlijk nog wel beklag heb, zeker wanneer je denkt aan al die andere, veel grotere vissen die schaamteloos de boel flessen. Wat mag je wel en wat mag je niet? Misschien heeft deze bergtocht hem wel goed gedaan en is hij nadien met frisse moed weer aan het werk getogen?
In elk geval een leuk verhaaltje, waar de nodige humor in zit. De klimmer zelf zal hier overigens anders over denken.
Iemand uit deze omgeving duwde een aantal jaren geleden z’n vrouw van een bergtop en dacht, heel doorzichtig allemaal, een mooi bedrag te vangen. Heel veel humor op de vierkante meter.
De verleiding van “ geld” is blijkbaar te groot. Wat mensen al niet doen om aan geld te komen. Alle normen en waarden worden opzij gezet. Het doel heiligt alle middelen. Met een zak vol geld op de rug je fluitend uit de voeten maken. Kijken hoe ver je komt. Het leven wordt zodoende spannend gehouden en de humor blijft op peil. Waarvoor dank.

Anne Jan Teunis
 

Archief
Terug naar vorige pagina