Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
06-01-2012  

Almelo, waarheen en waar voor?

 

Almelo heeft een politiek bestuur die je kunt prijzen als Jan met de korte achternaam (sorry dames). De erfenis van Sjoers wordt steeds zichtbaarder. Niemand die deze charlatan een halt toe riep tijdens zijn ambtsperiode. Een groot gedeelte van die rekening komt op het bord van de Almelose inwoners. Het krakerige bestuur van Almelo zal dan ook de artikel 12 status niet meer kunnen ontlopen.
De raad maakt zich nu vooral druk op mederaadsleden. Kamphuis willen ze slachtofferen voor hun eigen tekortkomingen. Goed, Kamphuis is soms kort door de bocht maar de Almelose bevolking weet wel waar hij het over heeft. En dat moet D66er Fred Gerritsen zich vooral aantrekken want hij kan een half uur praten en dan weten we nog niet wat hij precies wil. Maar hij kreeg de raadszaal leeg, tja wie van deze clowns zijn in staat om duidelijke taal te gebruiken. Als je dit bij een baas doet wordt je ontslagen maar addergebroed wil altijd graag de rijen gesloten houden, dit ten koste van hun kiezer. Volgens mij moet Fred Gerritsen zich gewoon gaan richten op de autoverkoop, daar horen mensen graag leuke verkooppraatjes.
Kamphuis, gewoon doorgaan en zorg dat ze wakker worden en eindelijk hun verantwoording durven nemen. Wie doen nog meer wel eens zijn mond open in de Almelose raad? Trouwens, wie is toch de Stapel van de PvdA? Kan deze man ook praten? Of was zijn optreden in de raadsvergadering een vergissing.
Harry de Olde doet ook zijn best maar hij doet dit meest met plannetjes van de PVV, kun je ook gewoon lezen op hun website. Maar hij doet zijn mond open al valt het niet mee zijn uiteenzetting te volgen. Ik heb het niet allemaal gevolgd in de Almelose politiek maar het CDA is toch ook in Almelo zetels kwijtgeraakt?
In Tubbergen werkt de politiek geheel anders. Daar is alles al besloten voor de raadsvergadering begint. Dorpsraden en raadsleden gaan daar hand in hand ter biecht en sluiten een pact. Maar ja, een dorp is natuurlijk niet zo moeilijk als Almelo waar veel werkloosheid, drugsgebruik en misdaad heerst. Daar kan de politiek natuurlijk wat aan doen maar dan moeten ze niet weglopen uit de vergadering. Wanneer staan er echte mensen op in Almelo die verstand hebben van politiek?

Dick Dooren

Archief
Terug naar vorige pagina