Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
23-12-2011  

Wa´k nou lees?

 

Is het niet vreselijk lachwekkend? In de categorie: “Je weet niet wat je leest”, viel m’n oog op een bericht op de site van Tubantia.
Het gaat over een plan van de Christelijke Gemeente Nederland om een religieus centrum te realiseren naast Urenco. Op zich natuurlijk geen lachwekkend bericht, maar doorlezend stuit ik op een zin die ik niet goed kan plaatsen: “De gemeenteraad heeft moeite met een grote ontwikkeling in het buitengebied.”
Zo, dat is nieuw. De gemeente als beschermer van het buitengebied. Oh, wat zijn we heden blij, want wat wil een natuurliefhebber nog meer dan dat de gemeente opkomt voor die paar resterende groene brokjes tussen al dat steen?
De tegenstrijdigheid druipt echter van deze opmerking af. In twee opzichten snap ik de zin dan ook niet. In de eerste plaats kan ik de weerstand tegen het optrekken van een paar gebouwen naast Urenco niet rijmen met het wel willen bouwen van meer dan 4000 huizen in Waterrijk. Als je praat over een grote ontwikkeling in het buitengebied van Almelo, waarbij de gemeente bijna tot aan het centrum van Vriezenveen wil gaan bouwen, heb je met Waterrijk toch een goed voorbeeld van waar onze gemeente voor staat en hoe zwaar het belang van de natuur voor haar weegt.
Ten tweede denk ik dat een paar gebouwen extra in dit gebied niet zo veel kwaad kunnen. Urenco is de buurman en de Karelskamp en andere grote gebouwen staan in de directe omgeving. De uitzichten zijn toch al verpest, dus daar hoeven we ons niet druk om te maken.
Een vreemde schijnbeweging dus van de gemeente. Is zo’n centrum in deze tijd trouwens nog wel nodig? Is er niet ergens in de stad nog een “gat van Almelo” te vinden? Waar veel kerken sluiten en de secularisatie niet te stoppen lijkt, mede geholpen door een sleutelgatkijkende bisschop, lijkt mij dit een overbodige actie die een beetje doet denken aan de onnodige bouw van kantoorpanden. Bouwen voor leegstand.
Kortom: ik snap eigenlijk beide partijen niet. Een tip: gewoon met de Kerst naar Sissi en de Sound of Music kijken en met een helder hoofd in januari de draad weer oppakken.

Anne Jan Teunis

Lees ook: B&W opnieuw accoord met bouwplan Noorse Broeders

 

Archief
Terug naar vorige pagina