Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
12-10-2011  

Tegen wind en stroom is het kwaad roeien

 

Waterrijk krijgt waarschijnlijk toch z’n “felbegeerde” roeibaan.
Nu heb ik helemaal niets tegen roeien en voor mij part peddelt iedereen zich een slag in de rondte. De roeiers van Amycus hebben echter zo te lezen momenteel een prima plek, want op hun site lees ik het volgende: “Op de grens tussen Almelo en Wierden aan de zogenaamde Noordtak van het Twentekanaal op een werkelijk schitterende locatie. Een locatie die oud en nieuw verbindt. Een deel van het oude zwembadgebouw is nu het gekoesterde clubhuis van de vereniging.”
Volgens mij ontbreekt hier iedere noodzaak tot verplaatsing. Bovendien: wat voegt het voor de gemeente Almelo toe, een roeibaan op 4 km van de stad?
Het gaat in dit stukje niet om het roeien, maar wel om de vreemde capriolen van de gemeente. Heet zoiets niet hapsnapbeleid, ontdaan van elke visie? Want hoe wanhopig moet je zijn om je grond beschikbaar te stellen voor iedereen die willekeurig welk idee heeft?
Andere mogelijkheden zijn: windmolens, megastallen, Mc Donalds(we hebben er al 3, maar dat maakt niet uit.), minicamping, korfbalvereniging, tuincentrum, bowlingbaan, clubhuis schietvereniging, nieuwe plek voor de markt, busstation. Kies maar uit.
Het oorspronkelijke plan is grotendeels weggeblazen en het gaat al bijna niet meer over het handjevol huizen dat er komen zou. Nee, het gebied moet en zal volgebouwd worden. Het maakt niet meer uit wat er komt; als het er maar komt.
Ik heb moeite met het trekken aan een dood paard, het blinde vasthouden aan een mislukking.
Nogmaals: benut de kansen in de stad zelf, het is al zo vaak gezegd. Laat die schellen eens vallen en maak de stad mooi. Handen af van het buitengebied. Tussen steden en dorpen moet het groen heersen. Balans, weet u wel? Ga dat toch eens inzien!!

Anne Jan Teunis

Archief
Terug naar vorige pagina