Friedrich

Friedrich was uw columnist en geheim agent  uit het dagelijkse leven.
Met vooral aandacht voor  kroegpraat, sport en  moppen, maar Freek is niet meer, gesloopt door de ziekte ALS, tot het bittere eind.
De knipoog richten wij sindsdien naar boven!  

Plaatsing  
 
23-12-2012  

Schaats ALS de wereld uit

 

LUTTEN - Richard Kimman, eigenaar van Farmers4All in het Overijsselse Lutten, gaat in samenwerking met de Stichting Alternatieve Elfstedentocht (SAE) de wel heel bijzondere uitdaging aan, namelijk schaatsers verzamelen die 24 uur schaatsen op de Reschensee en daarnaast € 100.000.- op te halen voor Stichting ALS Nederland.

Voorafgaand aan de Holland Winter Week organiseert Farmers4All in samenwerking met SAE een 24-uurs schaatsmarathon op de 15 kilometer grote Reschensee, net over de grens in Italië. Solorijders, maar ook groepen tot 6 personen kunnen hieraan deelnemen. Het startsein klinkt op vrijdag 8 februari om 16.00 uur, finish uiteraard 24 uur later, te weten op zondag 9 februari. Voor het eerst in de geschiedenis zal een dergelijk evenement op natuurijs plaatsvinden.
Richard Kimman: “Het is onvoorstelbaar dat er in deze tijd nog geen oorzaak is gevonden voor deze afschuwelijke ziekte. Er moet nog veel onderzoek worden gedaan, en onderzoek kost geld. Wij hebben ons daarom als doel gesteld om € 100.000.- bij elkaar te schaatsen voor ALS. Ons idee is om 10.000 mensen € 10.- te laten doneren om zo uiteindelijk aan het einde van de rit deze € 100.000.- kunnen overmaken op rekening 100.000 van Stichting ALS Nederland.
Iedereen kan meedoen, individueel of per team. Schaatsend of donerend. Aanmelden en doneren kan via www.24uurschaatsenvoorals.nl. Schaatst u mee ALS de wereld uit?

Archief
Terug naar vorige pagina