Friedrich

Friedrich was uw columnist en geheim agent  uit het dagelijkse leven.
Met vooral aandacht voor  kroegpraat, sport en  moppen, maar Freek is niet meer, gesloopt door de ziekte ALS, tot het bittere eind.
De knipoog richten wij sindsdien naar boven!  

Plaatsing  
 
10-12-2012  

Benefiet voor ‘paparazzo´ Freek tegen ALS

 

ALMELO – In 2011 werd de schokkende campagne tegen de spierziekte Amyotrofische Lateraal Sclerose (ALS) gestart op TV met spotjes en met grote billboards in bushokjes en op stations van NS. Tot voor die tijd was de dodelijke ziekte nauwelijks bekend onder de bevolking. In De Wereld Draait Door (DWDD) besteedde presentator Matthijs van Nieuwkerk er flink aandacht aan in een gesprek met de dochter van de inmiddels overleden oud- hockey international Theodor Doyer en twee ALS-patiënten.
Ook de redactie van AlmeloNieuws.nl was inmiddels van dichtbij betrokken, toen bij onze fotograaf en columnist ‘Paparazzo’ Freek /Friedrich de ziekte ALS werd vastgesteld. Freek Buitenweg zoals zijn volledige naam luidt, ging voor AlmeloNieuws.nl regelmatig op pad naar modeshows en ander nieuws zoals de fameuze haringparty’s van Bolk Transport, de Almelose Ruiterdagen of het CSI Twente. Maar vooral ook als fotograaf tijdens de afterparty’s na thuiswedstrijden van Heracles Almelo. Menig bekende Nederlander van sporters, topondernemers tot de koningin, leden van het koninklijk huis, ministers en Kamerleden aan toe, werden door zijn lens verrast en fotografisch vastgesteld. Totdat ook ‘paparazzo’ Freek merkte dat er iets aan de hand was. De diagnose bleek keihard toen zijn Nijmeegse neuroloog de diagnose stelde.
Het leven van Freek en zijn gezin stond op zijn kop. Inmiddels is de waarheid wel onder ogen gezien en is het zorg om ‘paparazzo’ Freek zo goed en zo kwaad als het gaat te blijven verzorgen, thuis en tijdens de fysio in het Roessingh.
In zijn columns ‘Friedrich’ schreef Freek Buitenweg diverse verhalen die steevast eindigden met een Twentse spreuk. Jaren geleden eindigde hij al eens met “Aandermans verdreet, wördt gaaw vergetn”.

Dat geldt niet voor zijn vriendenschare, want zij hebben onlangs een stichting in het leven geroepen om te strijden tegen ALS. Een ziekte waarin de pharma-industrie geen geld steekt vanwege het te lage aantal patiënten. Het onderzoek tegen Amyotrofische Lateraal Sclerose (ALS) wordt dus hoofdzakelijk gefinancierd door giften.

De ‘Vrienden van Freek’ organiseren daarom een benefiet in de Almelounge van het Polmanstadion, waarvan de baten bestemd zijn voor de stichting ALS Nederland en het Roessingh, de Twentse locatie waar ALS-patiënten hun fysio-oefeningen ondergaan om het progressief aangetaste lijf nog zo lang mogelijk ‘soepel’ te houden.
Wilt u helpen? Dat kan, door aan te schuiven bij het uitgebreide meer-gangen diner op vrijdag 1 februari 2013 in het Polmanstadion à raison van 55 euro per persoon of door het reserveren van een tafel tot 12 personen à 600 euro.
‘Paparazzo’ Freek brengt de eerste toost uit, want hij blijft levensgenieter tot het eind!

Inlichtingen en inschrijven via:
info@almelounge.nl of via 06-52608147
Uw betaling dient voor 10 januari 2013 te zijn overgemaakt op rekeningnummer 17.52.54.109. van de stichting ‘Vrienden van Freek tegen ALS’ o.v.v. uw naam of bedrijfsnaam en het aantal personen.

www.vriendenvanfreek.nl

 
Stichting ALS Nederland


Flyer benefiet: 'Vrienden van Freek tegen ALS'

 
23-12-2012  

Schaats ALS de wereld uit

 

LUTTEN - Richard Kimman, eigenaar van Farmers4All in het Overijsselse Lutten, gaat in samenwerking met de Stichting Alternatieve Elfstedentocht (SAE) de wel heel bijzondere uitdaging aan, namelijk schaatsers verzamelen die 24 uur schaatsen op de Reschensee en daarnaast € 100.000.- op te halen voor Stichting ALS Nederland.

Voorafgaand aan de Holland Winter Week organiseert Farmers4All in samenwerking met SAE een 24-uurs schaatsmarathon op de 15 kilometer grote Reschensee, net over de grens in Italië. Solorijders, maar ook groepen tot 6 personen kunnen hieraan deelnemen. Het startsein klinkt op vrijdag 8 februari om 16.00 uur, finish uiteraard 24 uur later, te weten op zondag 9 februari. Voor het eerst in de geschiedenis zal een dergelijk evenement op natuurijs plaatsvinden.
Richard Kimman: “Het is onvoorstelbaar dat er in deze tijd nog geen oorzaak is gevonden voor deze afschuwelijke ziekte. Er moet nog veel onderzoek worden gedaan, en onderzoek kost geld. Wij hebben ons daarom als doel gesteld om € 100.000.- bij elkaar te schaatsen voor ALS. Ons idee is om 10.000 mensen € 10.- te laten doneren om zo uiteindelijk aan het einde van de rit deze € 100.000.- kunnen overmaken op rekening 100.000 van Stichting ALS Nederland.
Iedereen kan meedoen, individueel of per team. Schaatsend of donerend. Aanmelden en doneren kan via www.24uurschaatsenvoorals.nl. Schaatst u mee ALS de wereld uit?

 
24-12-2012  

Mark Rutte steunt benefiet voor ‘paparazzo´ Freek

 

ALMELO – Minister-president Mark Rutte begon het kerstreces met een paar daagjes rust in Almelo waar hij te gast was bij zijn VVD-vriend Henk Bolk om even aan de hectiek van het ‘Haagse’ te ontsnappen. Tijdens dat ‘bijtanken’ bracht hij wederom een ziekenbezoek bij AlmeloNieuws-fotograaf ‘paparazzo’ Freek om te vernemen hoe het hem vergaat in zijn strijd tegen de progressieve spierziekte Amyotrofische Lateraal Sclerose (ALS). Bij dat ziekenbezoek vernam hij tevens dat de stichting ‘Vrienden van Freek’ een benefiet organiseren op 1 februari a.s. waarvan de baten bestemd zijn voor de stichting ALS Nederland en het Roessingh, de Twentse locatie waar veel ALS-patiënten hun fysio-oefeningen ondergaan.

Die benefiet-avond vindt plaats in de businessroom van het Polman Stadion met een diner, live-optredens van diverse musici en een veiling van beschikbaar gestelde bijzondere aanbiedingen. Zo heeft transportondernemer Henk Bolk bijvoorbeeld al twee VIP-arrangementen voor vijf personen elk, naar de fabriek, het verkoopcenter en de testbaan van Mercedes Benz in Bremen geregeld. De gasten mogen dan in Bremen zelf in een verwiel aangedreven Mercedes 'geländewagen' rondtoeren op de testbaan met natuurlijke hellingen en waterpartijen.
Minister-president Mark Rutte voegde daar spontaan een veilingitem aan toe, namelijk een VIP-bezoek voor vijf personen per luxe Mercedes Viano aan het Torentje en de Trèveszaal in het Haagse regeringskwartier. Rutte zal de hoogste bieder mogelijk zelf de hand schudden en rondleiden, althans daar zal hij zo mogelijk alles voor in het werk stellen en zijn overvolle agenda op aanpassen. Wat eveneens zeker is, is dat ‘trucker’ Bolk zelf als prive-chauffeur zal fungeren bij dit bezoek aan het regeringskwartier in Den Haag. Ook zeker is, dat dit een dag van handen schudden wordt, want ‘Toute Politica La Haye’ kent Henk Bolk.

Deelname aan deze benefiet-avond is belangrijk voor onderzoek tegen ALS omdat de Pharma-industrie er geen brood in ziet omdat ‘slechts’ 500 landgenoten jaarlijks getroffen worden door deze dodelijke spierziekte. De financiële middelen voor onderzoek moeten dus noodgedwongen privaat bijeengebracht worden om onderzoek naar het ontstaan van ALS te financieren. Die financiering is dus tevens de wens van ‘paparazzo’ Freek. Niet voor hem zelf maar voor een sprankje hoop voor lotgenoten in de toekomst!

Inlichtingen en inschrijven via:

info@almelounge.nl of via 06-52608147
Uw betaling dient voor 10 januari 2013 te zijn overgemaakt op rekeningnummer 17.52.54.109. van de stichting ‘Vrienden van Freek tegen ALS’ o.v.v. uw naam of bedrijfsnaam en het aantal personen.

www.vriendenvanfreek.nl 
Bekijk ook het interview met 'paparazzo' Freek van Roskam TV.

Archief
Terug naar vorige pagina