De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
02-09-2010  

Strukton geselecteerd voor grote order A15


Sanderink staat op de Quote 500 als 71e.
 

DEN HAAG - Bouwbedrijf Strukton – sinds kort van de Twentse zakenman Gerard Sanderink – heeft samen met Ballast Nedam en het Oostenrijkse Strabag (A-Lanes A15) kans de grootste opdracht ooit van Rijkswaterstaat binnen te halen. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat (RWS) heeft de betreffende consortia laten weten het voornemen te hebben om het consortium A-Lanes A15, aan te wijzen als geselecteerde gegadigde voor het project A15 Maasvlakte-Vaanplein. Strukton maakt onderdeel uit van het consortium A-Lanes A15.
Naar verwachting zal het ministerie over circa twee weken tot definitieve aanwijzing van de geselecteerde gegadigde overgaan.
Met de uitbreiding van de Botlektunnel en de capaciteitvergroting van de A15 van Tiel naar Rotterdam is een bedrag van 2 miljard euro gemoeid. Wegenbouwbedrijf Reef uit Oldenzaal is een onderdeel van Strukton en kan wellicht rekenen op vele miljoenen voor asfaltering werkzaamheden. Het ingenieursbureau Oranjewoud – moederbedrijf van Strukton en eveneens van Sanderink – heeft voor 26 miljoen euro aan offertes staan als onderdeel van deze order.
Sanderink verdiende zijn kapitaal in de IT-sector en heeft meerdere automatiseringsbedrijven zoals o.a. Centric. Ook is de boerenzoon en oud- Weerseloër Sanderink eigenaar van machinefabriek Mafo (v/h Holtkamp) in Almelo dat o.a. Maritieme producten en machines in de voedingsindustrie produceert.
 

Archief
Terug naar vorige pagina