De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
28-04-2009  

55plusser kan baan echt vergeten

 

DEN HAAG - De zoektocht naar een baan voor 55plussers in de WW is een kans van amper 10% heeft het Centraal Plan Bureau (CPB) berekend. Wie ouder is dan 60 jaar heeft nog maar 3% kans. Vanuit een bijstandsuitkering is het nog moeilijker een baan te vinden. Volgens het onderzoek vinden werkgevers ouderen te duur ondanks de doorwerkbonus die het kabinet instelde.

Vooral de uitleg hoe dat komt is een mooie; 'De oudere werknemers gaan in verdiensten fors omhoog terwijl hun productie niet stijgt. Daardoor raken ze gevangen in een gouden kooi.' Zo'n uitleg riekt naar een pleidooi om ouderen minder te laten verdienen en dat is weer in tegenspraak met het zelf zorgen voor de oude dag. Het zelfde geld voor Donners uitspraak om zware beroepen niet te ontzien in het plan om de pensioengerechtigde leeftijd te verhogen naar 67 jaar. Volgens Donner moeten werknemers in zwaardere beroepen eerder 'omschakelen' naar een andere baan. Ziet u het al voor u, de stratenmaker die na 30 jaar noeste arbeid wordt omgeschoold tot boekhouder? Er is maar één beroep waarin je zonder diploma's carriëre kunt maken en dat is de politiek. Maar dan wel vroeg beginnen en vooral lang blijven zitten op het pluche!   

< Minister Donner heeft heel wat uit te leggen met zijn plannen om ouderen langer te laten doorwerken, laat staan dat ze überhaupt weer een baan kunnen vinden!

Archief
Terug naar vorige pagina