De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
01-03-2018  

IMF: Vakbonden moeten meer loon eisen

 

Volgens het Internationaal Monetair Fonds (IMF) moeten de vakbonden in Nederland hogere looneisen stellen. De wereldwijde economische toezichthouder hamerde er al eerder op dat loonstijging voor Nederland gewenst is vanwege de groei van de economie  maar zet nu een tandje bij door de vakbonden er op aan te spreken niet teveel te koersen op betere werkomstandigheden en vaste banen maar werknemers ook in loon meer te laten profiteren van de economische groei.

Europese Unie blokt loonuitbuiting
Het IMF krijgt steun vanuit de Europese Unie. Zo werd overeengekomen dat goedkope arbeid van werknemers uit landen als Polen  en Bulgarije in de goed economisch renderende Europese landen binnen de Unie aan banden wordt gelegd.  Salarissen van loodgieters, bouwvakkers e.d. uit de Oost Europese landen moeten namelijk nagenoeg gelijk worden gesteld met het land waar men als ‘gastarbeider’ actief is. De Europese Unie wil met de maatregel het verdringen van arbeid tegengaan. In de West Europese landen zitten vakmensen vaak in de WW terwijl het werk wordt gedaan door goedkope krachten uit het Oostblok.
Eurocommissaris van Sociale Zaken Thyssen kondigde ook aan dat maatregelen in de maak zijn voor de transportwereld om de ongelijke concurrentie op basis van loonkosten tegen te gaan.

Archief
Terug naar vorige pagina