De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
14-12-2017  

Aandeelhouder wil Hudson´s Bay uit Europa


Lord & Tailor, New York
 

BRAMPTON (Canada) - Activistisch aandeelhouder Jonathan Litt heeft in een brief aan medeaandeelhouders van de Canadese retailer Hudson’s Bay Company aangedrongen op een vertrek uit Europa. De miljardair is al langer actief om Hudson’s Bay om te vormen tot een belegger in onroerend goed.  Het terugtrekken uit Europa zal de aandeelhouders, volgens Litt, meteen een bedrag van 5,20 Canadese dollar (€3,89) per aandeel opleveren.
Hudson’s Bay is in Europa actief met retailers als Inno in België en Kaufhof en Sportarena in Duitsland. In Nederland is het onder eigen naam actief om in 16 voormalige V&D vestigingen warenhuizen te ontwikkelen. Het concern maakt 160 miljoen euro verlies met name door de investeringen van 300 miljoen euro in Nederland.
CEO Richard Baker wil Hudson Bay Company het liefst van de beurs halen, maar gaf al eerder toe aan de druk van Lith door de verkoop van het New Yorkse pand van het vlaggenschip van Lord and Taylor, een luxe winkelketen van Hudson’s Bay. Ook staat door zijn invloed nu het pand in Vancouver voor 900 miljoen euro in de verkoop.
Aandeelhouder Lith ziet vooral nadeel in de retailactiviteiten van Hudson’s Bay en wijst in deze op de veel hogere beurskoers van Unibail-Rodamco, de grootste Europese belegger in winkelcentra. Hudson’s Bay wil het liefst actief blijven als retailer in Europa maar onderzoekt wel een bod van 3 miljard euro op Kaufhof. Het onderzoek is nodig om dat bod op waarde te schatten. Miljardair Litt wil niets liever dan snel cashen en ziet investeringen in retail met aanloopverliezen daarom niet zitten. Steun zoekt hij derhalve bij mede-aandeelhouders.

Archief
Terug naar vorige pagina