De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
27-04-2017  

CanalDigitaal stopt mogelijk met Discovery


Discovery gaat mogelijk op zwart bij CanalDigtaal
 

LUXEMBURG – De M7 Group, eigenaar van CanalDigitaal uit Luxenburg stopt mogelijk per 1 mei met het doorgeven van de zenders van Discovery Networks (Discovery, ID (Investigation Discovery), Animal Planet, TLC en Eurosport 1 en 2).
Reden is dat Discovery het uitzendtarief voor haar zenders gaat verdubbelen. CanalDigitaal vindt dat onacceptabel, liet het vandaag per email weten aan haar klanten, omdat het kijkerstarief dan fors verhoogd zou moeten worden.  
CanalDigitaal probeert nog wel uit de impasse te komen maar stelt ook dat de zenders mogelijk per 1 mei op zwart gaan. Ook wordt er gekeken naar mogelijk andere aanbieders. Dat vervangende zenderpakket zou dan binnen enige tijd bekend gemaakt worden.

UPDATE 28-4-2017

DELTA wijst Discovery de deur

De Zeeuwse kabelmaatschappij Delta heeft vandaag besloten te stoppen met het Discovery-pakket. Discovery eist een dubbel tarief omdat het bedrijf veel geld heeft neergelegd voor de rechten van onder meer de Italiaanse Serie A en de Olympische Spelen. De eis gaat zelfs zover dat ook klanten zonder Discovery-pakket een abonnementsverhoging voor lief zouden moeten nemen. Delta gaat daar niet in mee. Delta gaat per 1 mei Fox Sports 1 toevoegen ter compensatie voor het stoppen met Discovery.

Archief
Terug naar vorige pagina