De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
14-02-2017  

Toch verkiezingsdebat bij RTL


v.l.n.r.: Siebrand Buma (CDA), Alexander Pechtold (D66), Jesse Klaver (GroenLinks), Emiel Roemer (SP) en Lodewijk Asscher (PvdA) gaan toch op TV in debat.

In een recente publieks-poll werd Emiel Roemer gekozen tot meest betrouwbare politicus. Alexander Pechtold scoorde eveneens hoog. Siebrand Buma klimt met het CDA uit het dal en scoort met zijn oproep voor normen en waarden. Jesse Klaver is favoriet bij de jongere kiezers en Lodewijk Asscher heeft het als vice-premier moeilijk door medeverantwoordelijkheid voor alle harde maatregelen van de laatste jaren.
 

AMSTERDAM – RTL komt vandaag met goed nieuws. Na een dag van bezinning wordt het afzeggen van Wilders en Rutte voor het verkiezingsdebat op tv terzijde geschoven en gaat het verkiezingsdebat op zondag 26 februari gewoon door met de lijsttrekkers van CDA, PvdA, GroenLinks, D66 en SP. 
"We hebben gemerkt dat heel veel kiezers zoekende zijn en behoefte hebben aan meer informatie. Ze stellen ons actief die vraag. Ook onder de politieke partijen is er een breed gedeelde wens om prime time de degens te kruisen en kiezers te informeren over hun belangrijkste standpunten. We zien het als onze taak om aan die behoefte tegemoet te komen", aldus RTL Nieuws-hoofdredacteur Harm Taselaar in een verklaring.

Wilders zakt in de peiling
Volgens onderzoeker GfK zakt Wilders met zijn beweging in de peiling voor Een Vandaag. De éénmanspartij, zonder bestuur en democratisch door leden gekozen kandidaten, is in een week met 5 zetels gezakt en staat nu op 24 tot 28 zetels. Dat is dichtbij het resultaat van Rutte. Diens VVD staat op 22 tot 25 zetels.

Kiezers van Wilders haken af en stappen over naar o.a. 50Plus, SP, CDA, en VVD. Ook de Partij van de Dieren kan zich verheugen in een hogere waardering. De oorzaak van het overstappen licht in de loftuitingen van Wilders t.a.v. Trump. De ‘overstappers’ maken zich juist zorgen over de uitspraken en decreten van Trump.

Eindcijfer kabinet
Een Vandaag liet het opiniepanel met 35.000 deelnemers ook bevragen naar het eindcijfer van het kabinet Rutte/Ascher. Dat werd een schamele 5, net geen voldoende. Het vertrouwen is in vier jaar gezakt van 42 procent naar 27 procent.
Individueel krijgt minister Dijsselbloem (PvdA) de hoogste waardering met 79 procent. Hennis-Plasschaert (VVD-56%) en Koenders (PvdA-51%) maken de top-3 compleet.
Onderaan eindigden Plasterk (PvdA) en Blok (VVD). De laatste maakte vooral sociaal wonen duurder.

Archief
Terug naar vorige pagina