De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
14-02-2017  

Publiekelijk overleg Trump en Abe over N. Korea


Hotelgast Richard DeAgazio op de foto met de drager van het nucleaire code-koffertje.
 

FLORIDA – De Amerikaanse president Trump nodigde zaterdagavond zijn Japanse collega Abe uit voor een gezellig diner op zijn buitenverblijf Mar-a-Lago, een golfbaan met luxe hotel, bars en restaurants, dat sinds zijn verkiezing tot president de tarieven meer dan verdubbelde.
In het kielzog van Trump uiteraard zijn medewerkers en ook de militair die het koffertje met geheime nucleaire codes draagt om de president snel te kunnen laten reageren indien nucleaire raketten zijn afgevuurd op de VS. De militair die feitelijk ‘onzichtbaar’ moet blijven, ging zelfs met mensen op de foto.
Nog gekker werd het toen het signaal via de telefoon van Trump kwam dat Noord Korea een middenlange-afstandsraket had afgevuurd richting de Japanse Zee. Trump werd niet geïnformeerd in de altijd met de president meereizende niet- afluisterbare container, maar Abe en Trump keken via de laptop naar de lancering terwijl iedereen mee kon kijken en mobiele telefoons werden ingeschakeld om wat meer licht op de tafel te krijgen om diverse geheime documenten beter te kunnen bekijken tijdens dit ‘ingelaste’ ogenschijnlijke publieke terras-overleg.
De foto’s verschenen op facebook door hotelgast Richard DeAgazio. The Washington Post, CNN, NOS en andere ‘bad’ media pikten het voorval op. The New York Timesw constateerde dat Trump nog zijn oude telefoon gebruikte en niet de nieuwe extra beveiligde presidentiële mobiele telefoon. Reden voor diverse congresleden om hard van leer te trekken tegen Trump die kennelijk alle veiligheidsregels negeerde.
En de klokkenluider? De facebookpagina van Richard DeAgazio is inmiddels offline. Gelukkig hebben we de foto’s nog.

De VN Veilgheidsraad heeft de lancering van de raket door Noord Korea inmiddels sterk veroordeeld en gedreigd met sancties.
Trump krijgt inmiddels te maken met veel kritiek uit het congres en de senaat.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina