De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
11-02-2017  

De Troll Accounts van DENK

 

AMSTERDAM – De onthulling van NRC dat de allochtone politieke beweging DENK zich op sociale media bedient van nep-accounts om in de gunst van de gematigde kiezer te komen, heeft tot verontwaardiging geleid bij meerdere politiek partijen. Zo werden foto’s van personen ‘gepikt’ die daar niets van wisten. O.a. de Vlaamse tv-presentator Lucas De Man werd er het slachtoffer van, meldt RTL Nieuws.
NRC wist de hand te leggen op DENK-correspondentie; 'Kan er iemand op Marcouch antwoorden,' vraagt de nummer twee van Denk, de Marokkaan Farid Azarkan naar aanleiding van een interview in de Volkskrant met PvdA-kamerlid Marcouch. Azarkan wil dat Marcouch te horen krijgt dat hij 'doorzichtig' en 'hypocriet' is. Marcouch verweet in het interview de PvdA-afvalligen Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk dat zij verbijsterend stil zijn over de repressie in Turkije na de mislukte coupepoging. Vele tienduizenden verloren hun baan, kritische kranten werden gesloten en Erdogan wil nu ook de grondwet wijzigen waardoor hij bijna absolute macht krijgt. Het betekent dat Turkije nagenoeg kansloos is om aansluiting bij de Europese Unie te verkrijgen.
'Zal ik het doen met een troll account?', reageert Enes Yigit, voorzitter van Denks jongerenorganisatie, Oppositie.
'Zeker,' schrijft Azarkan.
'Ga ik doen,' laat Yigt weten.   
NRC onthulde dat DENK minstens 20 nep-accounts gebruikt om discussies op twitter en facebook te beïnvloeden. Op die manier zijn honderden reacties geplaatst door niet-bestaande stromannen van Denk.
De ‘kopstukken’ van DENK zijn bovendien ontevreden over de berichtgeving van De Volkskrant over het vertrek van Sylvana Simons en DENK-campagneleider Ian van der Kooye om samen de partij Artikel 1 te beginnen. Ook NRC zit nu in het ‘verdomhoekje’ na de onthulling over de Troll Accounts van DENK.
Via het eigen Youtubekanaal reageerde DENK vanavond met een opsomming van anderhalve minuut van vermeende recente DENK-successen om daarna kritisch te zijn over de ‘heksenjacht’ van NRC. Ook beweert men dat o.a. de PvdA, VVD en Geert Wilders zich bedienen van nep-accounts, zonder daarbij bewijzen te tonen. 'Trol er niet in!', sluiten de ‘kopstukken’ van DENK het filmpje op YouTube af. We vermoeden dat geen denkende Hollander dat zal doen!

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina