De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
10-02-2017  

VVD-beleid slecht voor minima

 

DEN HAAG – Was het beleid van de regering onder aanvoering van Rutte al niet gunstig voor werkzoekenden en minima. Dat wordt het ook inde komende jaren niet, zo blijkt uit een vroegtijdig uitgelekt rapport van het Centraal Planbureau (CPB) dat het verkiezingsprogramma van de VVD doorrekende en waar de Telegraaf vandaag over berichtte.
De VVD pronkt met een lastenverlichting van 11,9 miljard euro maar dat blijkt volgens de uitgelekte resultaten van het onderzoek alleen maar de inkomens uit werk ten goede te komen. Zo zou de koopkracht van middeninkomens met 1,2 procent stijgen. Mensen met een uitkering zouden er juist 1,4 procent op achteruit gaan door de lonen en uitkeringen ye ontkoppelen. Een verdere verdeling van arm en rijk dus. Een uitzondering moet volgens de VVD gelden voor de basisuitkering van de  AOW. Deze moet volgens de VVD op het huidige peil blijven en niet worden verhoogd. AOW'ers en uitkeringsgerechtigden hebben volgens de VVD kennelijk geen last van tariefstijgingen.

Als het aan de VVD ligt, gaan mensen met een bijstandsuitkering er zelfs nog verder op achteruit door het ‘vakantiegeld’ af te schaffen. Nu al moeten gemeenten meer en meer bijdragen aan Bijzondere Bijstand om de aanschaf van bijvoorbeeld een wasmachine mogelijk te maken. En ook wordt steeds vaker een beroep gedaan op de Voedselbank. Minima en AOW’ers hebben dus weinig reden om op de VVD te stemmen.

Kunst en Cultuur, ontwikkelingssamenwerking en de publieke omroep zijn verder het kind van de rekening volgens het verkiezingsprogramma van de VVD. Meer geld wil de VVD uitgeven aan defensie, politie en infrastructuur. Het plan zou dik 200.000 banen opleveren en een daling van 0,4 procent in het aantal uitkeringsgerechtigde werkzoekenden. Zo’n 5,1 procent van de beroepsbevolking zakt echter verder in de ‘shit’.

Archief
Terug naar vorige pagina