De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
03-12-2016  

Merkel opent RĂ¼gener Brau van Erven Grolsch

 

RAMBIN (D) – Bondskanselier Angela Merkel opent dinsdag 20 december de uitbreiding van Rügener Insel Brau, de Duitse brouwerij van de erven Grolsch op het Duitse vakantie-eiland. De neven Frans en Andries de Groen begonnen na de verkoop van het familiebedrijf Grolsch aan een nieuw brouwerij-avontuur en bezitten inmiddels ambachtelijke brouwerijen in België, Duitsland en de Verenigde Staten van Amerika via hun beleggingsmaatschappij Boekelo Investment Group (BIG).
Angela Merkel zou de opening verrichten van de brouwerij in het nog geen 1.000 inwoners tellende plaatsje Rambin op Rügen omdat het in haar kiesdistrict ligt maar moest door agenda-problemen afzeggen. Nu komt ze haar eerdere toezegging na door bij de uitbreiding het speciaal voor haar gebrouwen champagnebier Quadriga te ontkurken. Het bier is vernoemd naar de beeldengroep Godin Victoria op de Griekse strijdwagen bij de Brandenburger Tor.

Ook Groenlo krijgt weer een brouwerij


De in België woonachtige neven Frans en Andries de Groen hebben plannen om ook in Groenlo weer een brouwerij.te starten. De ambachtelijke brouwerij moet worden gebouwd achter de vroegere directie-villa (zie afbeelding) van de reeds eerder gesloopte vroegere Grolsch brouwerij. Het moet de vierde ambachtelijke brouwerij worden van de investeerders De Groen. Ook bestaan er voorzichtige plannen om in Boekelo een ambachtelijke brouwerij op te starten.    

Archief
Terug naar vorige pagina