De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
29-05-2015  

Nieuw verkeersbord waarschuwt voor ringslangen

 

NOORDOOSTPOLDER – Nederland heeft er weer een bijzonder verkeersbord bij. Staatsbosbeheer heeft in het Kuinderbos op de grens met Overijssel (gem. Noordoostpolder) een waarschuwingsbord geplaats om automobilisten te waarschuwen voor op het wegdek zonnende ringslangen. Vorig jaar werden in het natuurgebied op de bodem van de voormalige Zuiderzee zo’n 130 dode ringslangen gevonden als slachtoffer van het verkeer.
De koudbloedige ringslang warmt zich graag op op asfaltwegen voordat hij op jacht gaat. De natte natuur in het Kuinderbos is bij uitstek een leefgebied voor amfibieën en het aantal ringslangen in het gebied is erg groot. Afgelopen jaar werden er in deze broeihopen ruim 1.000 uitgekomen ringslangeieren gevonden.
Om de ringslangen zo veilig mogelijk de wegen in het Kuinderbos te laten oversteken zijn eerder al twee faunapassages aangelegd. Later dit jaar komen er daar nog twee bij en er is een verzoek ingediend voor nog zo'n passage. Staatsbosbeheer hoopt dat de faunapassages en de verkeersborden er voor zorgen dat er minder ringslangen worden doodgereden. De verkeersborden zijn tijdelijk en staan alleen in het voorjaar en in de zomer langs de weg.

< Twitterfoto: @boswachterharco

 

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina