De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
26-01-2015  

Verdachte gepakt voor moord op zus en Els Borst

 

ROTTERDAM/BILTHOVEN – De Rotterdammer Bart van U. (38) die sinds 12 januari vast zit als verdachte op de moord van zijn zus op de Oudedijk in Rotterdam, blijkt ook een DNA-match te hebben met de moord op oud- minister Els Borst in Bilthoven. De DNA-match werd vanmiddag bekend gemaakt tijdens een speciale persconferentie zonder dat de identiteit werd onthult noch dat gezinspeeld werd op eerdere ontvangen tips in de zaak Borst.
Toch is de identiteit geen geheim meer omdat in de Rotterdamse moordzaak door de politie een foto werd verspreid voor de opsporing van Bart van U. met de mededeling dat deze in verwarrende toestand zou verkeren.
De recherche die in de zaak Borst het onderzoek in handen heeft, onderzoekt nu de gangen van Bart van U. ten tijde van de moord op Els Borst in februari 2014 te Bilthoven. Ook toen al werd korte tijd na de ontdekking gewag gemaakt van een verwarde man die enkele dagen eerder bij mevroew Borst zou hebben aangemeld met de vraag om de adressen van Jan Peter Balkenende en Wim Kok. De psychisch gestoorde Bart van U. woonde bij zijn zus in Rotterdam en meldde zich enkele dagen nadat zijn signalement was geopenbaard, bij de politie in Amsterdam. Sindsdien zit hij in hechtenis.
 

Archief
Terug naar vorige pagina