De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
26-01-2012  

Tweede Kamer wil zwarte lijst tandartstarief

 

DEN HAAG – Leden van de Tweede kamer pleiten voor het invoeren van een zwarte lijst van tandartsen die buiten- proportionele tarieven in rekening brengen. Vanaf 1 januari gelden geen maximumtarieven meer voor behandelingen in de mondzorg. Dat betekent dat elke tandarts, orthodontist en mondhygiënist zelf mag bepalen wat hij of zij voor zijn behandelingen vraagt. Voordien waren de tarieven voor alle tandartsen in Nederland gelijk.
Minister Schippers geeft het experiment met de vrije tarieven voorlopig de tijd maar zegt dat zij de tarievenstijging wel scherp in de gaten houdt. Dat gaat een deel van de Tweede Kamer niet ver genoeg en zij pleiten voor invoering van een zwarte lijst om cliënten te waarschuwen.
Uit een steekproef van de NOS is gebleken dat 15 procent van de tandartsen forse verhogingen heeft toegepast. De duurste tandarts is zelfs 2,5 keer duurder dan de goedkoopste.

< Voor velen wordt een bezoek aan de tandarts een financiële nachtmerrie omdat de verzekering alleen de eigen vastgestelde tarieven vergoed.


Steekproef NOS tandartstarieven 2012

Archief
Terug naar vorige pagina