De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
29-11-2011  

NS Station Hollands Spoor in oude luister hersteld

 

DEN HAAG – Wellicht is Hollands Spoor in Den Haag een van de mooiste stations in Nederland. Het eerste station werd aangelegd in 1843 voor de spoorlijn Amsterdam-Leiden-Den Haag, maar het huidige Hollands Spoor dateert uit 1891 en werd ontworpen door de Haagse architect Dirk Antonie Nicolaas Margadant die meerdere stations ontwierp waaronder het station in Haarlem.
Prorail liet Hollands Spoor nu in oude luister herstellen inclusief de Koninklijke wachtkamer en vandaag wordt het station officieel heropend. Ereburger en Ridder in de Orde van Oranje Nassau Raymond van Barneveld schildert samen met Pro Rail president-directeur Marion Gout-van Sinderen vanmiddag het laatste stukje van een der perronkappen waarna het feest los barst en de reizigers worden onthaald op koffie, thee en muffins.
Voor de restauratie die anderhalf jaar in beslag nam, werd 10.320 liter milieuvriendelijke verf, 750 kwasten, 800 meter schuurpapier, 1200 meter afplakband en 60 kilo plamuur gebruikt om 40.000 m2 aan hout en staal te schilderen. In totaal werden daarvoor 31.000 manuren benodigd om Hollands Spoor weer als een juweeltje te laten schitteren.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina