De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
01-12-2017  

Onderzoeksraad wil verbod vuurpijlen en knallers

 

DEN HAAG – De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) brengt vandaag een rapport uit, waarin het pleit om vuurpijlen en ‘knallers’ te verbieden. Dit vuurwerk zou te gevaarlijk zijn in de jaarlijkse traditie van het afsteken van vuurwerk op Oudejaarsdag.
Eerder al openbaarde RTL Nieuws dat de OVV constateerde dat er jaarlijks 10.000 incidenten zijn rond ‘Oud en Nieuw’ waarvan 40 procent gerelateerd is aan vuurwerk.

De inkt van het rapport is nog niet droog of de Nederlandse oogartsen laken de conclusie dat siervuurwerk minder gevaarlijk zou zijn en dus nog wel zou kunnen. De vereniging van oogartsen wil een algeheel verbod op het afsteken van consumentenvuurwerk. Dat is ook de insteek van de korpsleiding van het Nationale politiekorps.

Politiek ligt een algeheel verbod op het afsteken van consumentenvuurwerk gevoelig, gelet op de traditie. GroenLinks is daar al over heen gestapt en steunt een algeheel verbod.

 
14-12-2017  

Aandeelhouder wil Hudson´s Bay uit Europa


Lord & Tailor, New York
 

BRAMPTON (Canada) - Activistisch aandeelhouder Jonathan Litt heeft in een brief aan medeaandeelhouders van de Canadese retailer Hudson’s Bay Company aangedrongen op een vertrek uit Europa. De miljardair is al langer actief om Hudson’s Bay om te vormen tot een belegger in onroerend goed.  Het terugtrekken uit Europa zal de aandeelhouders, volgens Litt, meteen een bedrag van 5,20 Canadese dollar (€3,89) per aandeel opleveren.
Hudson’s Bay is in Europa actief met retailers als Inno in België en Kaufhof en Sportarena in Duitsland. In Nederland is het onder eigen naam actief om in 16 voormalige V&D vestigingen warenhuizen te ontwikkelen. Het concern maakt 160 miljoen euro verlies met name door de investeringen van 300 miljoen euro in Nederland.
CEO Richard Baker wil Hudson Bay Company het liefst van de beurs halen, maar gaf al eerder toe aan de druk van Lith door de verkoop van het New Yorkse pand van het vlaggenschip van Lord and Taylor, een luxe winkelketen van Hudson’s Bay. Ook staat door zijn invloed nu het pand in Vancouver voor 900 miljoen euro in de verkoop.
Aandeelhouder Lith ziet vooral nadeel in de retailactiviteiten van Hudson’s Bay en wijst in deze op de veel hogere beurskoers van Unibail-Rodamco, de grootste Europese belegger in winkelcentra. Hudson’s Bay wil het liefst actief blijven als retailer in Europa maar onderzoekt wel een bod van 3 miljard euro op Kaufhof. Het onderzoek is nodig om dat bod op waarde te schatten. Miljardair Litt wil niets liever dan snel cashen en ziet investeringen in retail met aanloopverliezen daarom niet zitten. Steun zoekt hij derhalve bij mede-aandeelhouders.

Archief
Terug naar vorige pagina