De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
04-11-2011  

Jongeren komen makkelijk aan alcohol

 

ENSCHEDE – Volgens onderzoek van de Universiteit Twente komen jongeren in Nederland makkelijk in het bezit van alcoholische versnaperingen. Het moeilijkst is dat nog bij supermarkten en ook in de horeca wordt regelmatig, zij het minder, gecontroleerd.
In sportkantines is dat een stuk makkelijker. Bij 80 aankopen werd slechts in 5 gevallen gevraagd naar een ID-kaart.
Bestellen via de telefoon gaat nog een stuk makkelijker en via internet is helemaal een ‘walhalla’. Via internet werd niet één keer naar leeftijdslegitimatie gevraagd en de bestelling zonder meer aan huis/locatie afgeleverd.
De onderzoekers van de Universiteit Twente onderzoeken in opdracht van het ministerie van VWS al vijf jaar de naleving van de Drank & Horecawet, maar zien geen enkele verbetering.

 
07-11-2011  

Brand in natriumfabriek Farmsum (Groningen)

 

FARMSUM – In Farmsum, gemeente Delfzijl, is vannacht brandt uitgebroken in de natriumfabriek Dow Chemicals (v/h Röhm & Haas) aan de Valgenweg. De brand gaat gepaard met explosies en de brandweer heeft zich teruggetrokken tot op kilometers afstand. Omwonenden moeten ramen en deuren gesloten houden.
Natrium kan niet met water geblust worden, zodat de brandweer het vuur laat uitwoeden. Voor zover bekend zijn bij het ontstaan van de brand geen gewonden gevallen en zijn geen personen meer aanwezig in het afgezette gebied.

< Foto Erik Tillema 112.nl
 

 
09-11-2011  

Woonhuis, stallen op 3,5 ha in De Wijk

 

DE WIJK - Zeer mooi gelegen woonhuis met paardenstallen nabij De Wijk (gem. De Wolden) en het Reestdal met veel natuurschoon.
Het geheel ligt op circa 3,5 hectare hoog gelegen grond zeer goed bereikbaar via de A28. Het woonhuis is gebouwd in 1965 en recent gemoderniseerd en geschilderd.

De paardenstal afmeting 15 x 20 meter heeft 10 royale boxen en zadelkamer en poetsplaats. Tegen de stal is een afdak van 7,5 x 15 meter aangebracht voor stalling van machines e.d.
Tevens zijn er nog buitenrijbaan van 25 x 45 meter, een longeercirkel, mestplaat, houten schuur, parkeerplaatsen en weiland. Op het erf staan diverse fraaie bomen.

De indeling van de woning is als volgt:
Begane grond: entree, royale hal met vide, toilet, bijkeuken, berging met zolder, keuken, slaapkamer, woonkamer.
Verdieping: overloop, vide, drie slaapkamers met vaste kasten, badkamer, douche.

Dit paardenobject is bijzonder geschikt voor het hobbymatig of semi-professioneel houden van paarden.
De bouw van een manegehal behoort bij een bedrijfsmatig gebruik tot de mogelijkheden.
Kijk voor meer op Funda.
 

 
15-11-2011  

Zelfdovende sigaret is verplicht

 

BRUSSEL – De meeste rokers hebben het al gemerkt. Het gebruikelijke ’pafke’ dooft vanzelf als men niet meer achteruit blaast. De invoering van de zelfdovende sigaret is verplicht in de Europese Unie met ingang van donderdag 17 november.
Doel is om het aantal slachtoffers met brandwonden, zo’n 4000 per jaar, te verlagen tot 3000. Door de maatregel zou ook het aantal doden met 500 kunnen dalen, zo hebben de ‘regelaars’ in Brussel laten uitzoeken. Nu zijn er jaarlijks ongeveer 1000 dodelijke slachtoffers.
In heel Europa ontstaan jaarlijks 30.000 branden door sigaretten die van asbakken vallen of uit de vingers glippen omdat men in slaap valt. Een sigaret moet binnen een minuut vanzelf uitgaan, is de bedoeling.

 
23-11-2011  

Welstandscommissie buitenspel bij bouwaanvraag

 

DEN HAAG – Gemeenten zijn niet meer verplicht om aanvragen voor een bouwvergunning te laten toetsen door een Welstandscommissie. Dat heeft minister Donner laten weten. Donner werkt samen met minister Schulz van Haegen aan een gewijzigde regelgeving waarbij de verplichting wordt afgeschaft.
Wel mogen gemeenten dan op vrijwillige basis een beroep doen op de Welstandtoets.

 
25-11-2011  

Jeugdzorg ineens overhevelen naar gemeenten

 

DEN HAAG – Het Ministerie van VWS wil de Jeugdzorg ineens overhevelen naar gemeente. De opmerking werd door een afgevaardigde van het ministerie gemaakt tijdens een bijeenkomst in de provincie Zuid Holland.
Bekend was dat de taken gefaseerd zouden overgaan naar gemeenten, maar het miniterie zoekt een versnelling wegens de bezuinigingsdrift van het kabinet Rutte.
De Vereniging Nederlandse Gemeenten noemt de nieuwe koers voorbarig en wil vasthouden aan de gefaseerde overgang. Het transitieplan komt nog dit jaar op tafel maar de VNG verwijst naar de Bestuursafspraken 2011-2015 waarin een gefaseerde overgang is vastgelegd.
Op 30 november buigt de subcommissie jeugdzorg van de VNG zich over de problematiek en op 8 december a.s. staat feitelijk de fasering op de agenda van een bestuurlijk overleg tussen VWS, V&J en de VNG. Eerst daarna wordt duidelijk of het kabinet haar zinnen doorzet.
 

 
25-11-2011  

Kabinet Rutte ramp voor laagste inkomens

 

Volgens het NICIS Institute en onderzoeker Ecorys worden vooral gezinnen met lage inkomens getroffen door de bezuinigingsdrift van het kabinet Rutte. Door de opeenstapeling van maatregelen en bezuinigingen kan het inkomen van uitkeringsgerechtigden zelfs dalen met tientallen procenten. Het onderzoek werd verricht in opdracht van de G32 gemeenten.
Lees het bericht op Nicis en lees dit
 

 
28-11-2011  

Snelheid in 2012 naar 130 km op autosnelweg

 

DEN HAAG – Minister Schultz van Haegen van het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft vandaag bekend gemaakt dat per 1 september 2012 de maximumsnelheid op autosnelwegen wordt verhoogd naar 130 km per uur.
Alleen waar 130 niet mogelijk is vanwege het milieu en de verkeersveiligheid geldt een lagere maximumsnelheid.

Voor Overijssel geldt de snelheidsverhoging voor delen van de A1 tussen Deventer en Holten, Rijssen-afslag Almelo, de A35 richting Almelo en vanaf de kardinaalshoed Borne-Enschede.
Ook op de A28 tussen de Lichtmis en Groningen en de A32 Lichtmis richting Leeuwarden mag de snelheid omhoog.

Op 80 km-wegen rondom steden gaat de snelheid omhoog naar 100 km per uur. ook daar zijn soms uitzonderingen op.


Weerstand is er van Milieudefensie en andere milieuorganisaties. Zij noemen het een drogreden dat de minister aangeeft dat de auto's veel schoner zijn geworden. Zij vinden dat met de snelheidsverhoging de milieuwinst weer teniet wordt gedaan en gaan desnoods juridisch in verzet..

< Het nieuwe verkeersbord 4

 
29-11-2011  

NS Station Hollands Spoor in oude luister hersteld

 

DEN HAAG – Wellicht is Hollands Spoor in Den Haag een van de mooiste stations in Nederland. Het eerste station werd aangelegd in 1843 voor de spoorlijn Amsterdam-Leiden-Den Haag, maar het huidige Hollands Spoor dateert uit 1891 en werd ontworpen door de Haagse architect Dirk Antonie Nicolaas Margadant die meerdere stations ontwierp waaronder het station in Haarlem.
Prorail liet Hollands Spoor nu in oude luister herstellen inclusief de Koninklijke wachtkamer en vandaag wordt het station officieel heropend. Ereburger en Ridder in de Orde van Oranje Nassau Raymond van Barneveld schildert samen met Pro Rail president-directeur Marion Gout-van Sinderen vanmiddag het laatste stukje van een der perronkappen waarna het feest los barst en de reizigers worden onthaald op koffie, thee en muffins.
Voor de restauratie die anderhalf jaar in beslag nam, werd 10.320 liter milieuvriendelijke verf, 750 kwasten, 800 meter schuurpapier, 1200 meter afplakband en 60 kilo plamuur gebruikt om 40.000 m2 aan hout en staal te schilderen. In totaal werden daarvoor 31.000 manuren benodigd om Hollands Spoor weer als een juweeltje te laten schitteren.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina