De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
01-09-2010  

Docentenraadpleger Wikiwijs online

 

DEN HAAG - Wikiwijs.nl is volledig online gegaan. Via Wikiwijs.nl kunnen docenten van basis- tot universitair onderwijs zelf hun lesmateriaal samenstellen. Wikiwijs.nl geeft inmiddels toegang tot bijna een miljoen items, meestal beknopte modules of oefeningen, maar soms ook al volledige lesmethoden en leerlijnen. Wikiwijs is een wikipedia-achtige webtoepassing waarbij een aantal docenten zelf origineel lesmateriaal ontwikkelen en andere docenten het materiaal aanvullen en corrigeren. Zo delen zij hun expertise en inzichten. Het geeft leraren nieuwe mogelijkheden om meer met de inhoud van hun vak bezig te zijn en mee te denken over de vormgeving van de lessen.
‘Door Wikiwijs kunnen docenten zelf hun lesinhoud bepalen. Het vergroot de kwaliteit van het onderwijs doordat docenten hun kennis delen en aanscherpen. Internationaal is er veel belangstelling voor deze werkwijze. Dat laat zien dat we goed op weg zijn,’ aldus staatssecretaris Marja van Bijsterveldt.

 
01-09-2010  

Klink wil niet met PVV verder onderhandelen

 

DEN HAAG (ANP) - Het besluit van CDA-onderhandelaar Ab Klink om niet in zee te gaan met de PVV lijkt definitief. In een brief die hij waarschijnlijk maandagavond heeft verstuurd stelt hij dat de „politieke samenwerking met de PVV een onbegaanbare weg is geworden”.

„Voor mij persoonlijk is dat echt een definitieve conclusie”, aldus Klink in de brief die het NOS Journaal woensdagavond openbaarde. Onduidelijk is nog of de talrijke gesprekken die dinsdag en de afgelopen uren zijn gevoerd en de druk die op Klink is uitgeoefend nog van invloed zijn geweest. Lees verder

De Overijsselse CDA-gedeputeerde Rietkerk vindt dat Verhagen verder moet onderhandelen en het oordeel pas gegeven moet worden als het eindresultaat bekend is. Hij vreest een teloorgang voor het CDA bij de Statenverkiezing in maart 2011. De Overijsselse CdK Jansen (CDA) ziet geen enkel heil in een samenwerking met de 'partij' van Wilders. 

Lees de
brief
van Ab Klink aan fractievoorzitter Verhagen.

 
02-09-2010  

CDA onderhandelt verder, Klink stopt

 
DEN HAAG -  De hele CDA-fractie heeft besloten de onderhandelingen met VVD en PVV te hervatten. Dat maakte CDA-fractieleider Maxime Verhagen in de nacht van woensdag op donderdag bekend na afloop van een fractieberaad. Mede-onderhandelaar Ab Klink stopt wel zelf als onderhandelaar. Hij wordt vervangen door de oud- burgemeester van de gemeente Hof van Twente Ank Bijleveld. Klink blijft wel aan als demissionair minister en kamerlid. Zijn toekomst wordt mede bepaald door het eindresultaat van de onderhandelingen met de PVV en de VVD om te komen tot een rechts kabinet.
Lees verder in De Telegraaf 

 

 
02-09-2010  

Wilders wil niet reageren op brief Klink


Wilders als jongeling in een Israƫlische 'kibboets'.
De originele foto is in handen van journalist Marco de Vries.
 

DEN HAAG – Geert Wilders wil voorlopig niet reageren op de uitgelekte brief van demissionair minister Ab Klink (CDA) aan zijn fractiegenoten. Klink legt uit dat hij niets ziet in verdere onderhandelingen met de PVV. Wel meldde Wilders in het AD dat de weergave van Klink over de onderhandelingen niet kloppen.
VVD-coryfee Hans Wiegel zegt daarover dat je nooit dit soort brieven moet schrijven maar slechts in zeer kleine partijkring overleg moet voeren en vooral er niet over praten. Zelfs niet thuis of tegen je hond.
Arie Slob van de ChristenUnie zegt 'onder de indruk' te zijn van de brief van Klink. ,,Ik vraag me af met welke ogen VVD'ers hier nu naar kijken. Dit moet hen toch ook iets zeggen".
Diederik Samson (PvdA) noemt de brief indrukwekkend. Alexander Pechtold (D66) constateert richting NU.nl dat het CDA een gespleten partij is en zich als een dodelijk gewonde patiënt naar het bordes sleept.
Wilders en VVD-voorman Rutte willen zich eerst nader beraden over de voortgang van de gesprekken met het CDA. Het CDA laat naast Verhagen nu demissionair staatssecretaris Ank Bijleveld als mede-onderhandelaar optreden.
Pechtold verwacht niet dat Ab Klink zijn bezwaren zomaar overboord zal zetten. ,,Hij zal het proces laten lopen, maar ik zie hem niet in zo'n fractie gaan zitten. Daarvoor ken ik hem goed genoeg."
Wiegel zegt Klink te kennen als een 'redelijke en verstandige man'. ,,Als hij zegt dat hij afwacht, zal hij dat ongetwijfeld doen.''

Lees de brief van Ab Klink aan fractievoorzitter Verhagen.

bron uitgelekte brief: NOS

 
02-09-2010  

Strukton geselecteerd voor grote order A15


Sanderink staat op de Quote 500 als 71e.
 

DEN HAAG - Bouwbedrijf Strukton – sinds kort van de Twentse zakenman Gerard Sanderink – heeft samen met Ballast Nedam en het Oostenrijkse Strabag (A-Lanes A15) kans de grootste opdracht ooit van Rijkswaterstaat binnen te halen. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat (RWS) heeft de betreffende consortia laten weten het voornemen te hebben om het consortium A-Lanes A15, aan te wijzen als geselecteerde gegadigde voor het project A15 Maasvlakte-Vaanplein. Strukton maakt onderdeel uit van het consortium A-Lanes A15.
Naar verwachting zal het ministerie over circa twee weken tot definitieve aanwijzing van de geselecteerde gegadigde overgaan.
Met de uitbreiding van de Botlektunnel en de capaciteitvergroting van de A15 van Tiel naar Rotterdam is een bedrag van 2 miljard euro gemoeid. Wegenbouwbedrijf Reef uit Oldenzaal is een onderdeel van Strukton en kan wellicht rekenen op vele miljoenen voor asfaltering werkzaamheden. Het ingenieursbureau Oranjewoud – moederbedrijf van Strukton en eveneens van Sanderink – heeft voor 26 miljoen euro aan offertes staan als onderdeel van deze order.
Sanderink verdiende zijn kapitaal in de IT-sector en heeft meerdere automatiseringsbedrijven zoals o.a. Centric. Ook is de boerenzoon en oud- Weerseloër Sanderink eigenaar van machinefabriek Mafo (v/h Holtkamp) in Almelo dat o.a. Maritieme producten en machines in de voedingsindustrie produceert.
 

 
12-09-2010  

ING klantonvriendelijk met spaarloon

 

DEN HAAG - De Consumentenbond heeft zware kritiek op de ING Bank en wil dat ING anders omgaat met het spaarloon van haar rekeninghouders. ING maakt per 15 september al het spaarloon van haar klanten vrij opneembaar en dat kan volgens de Consumentenbond zeer nadelig zijn. De Consumentenbond wil dat het spaarloon geblokkeerd blijft totdat de klant ervoor kiest om het op te nemen. Volgens de Consumentenbond hebben rekeninghouders kans op een lagere rente als het geld van de spaarloonrekening wordt weggezet als gedeblokkeerd of wel vrij opneembaar. Bovendien moeten ze er rekening mee houden dat vrij opneembaar spaarloon mee telt in de vermogensbelasting vanaf een drempelbedrag.
Nu moeten de rekeninghouders zelf actief worden om hun geld als spaarloon op hun rekening te laten staan. Bovendien moeten zij ook nog extra betalen voor het telefoonverkeer met de ING Bank.
Door een kabinetsbesluit mogen de spaarlonen al dan niet gedeeltelijk per 15 september a.s. vrij worden opgenomen zonder nadelige fiscale gevolgen, maar door het automatisme van de ING Bank kan dat wel tot nadelige gevolgen leiden.

< Het oude hoofdkantoor
aan de Amsterdamse Poort ( Alberts en Van Huut - organische architectuur) wordt weer het hoofdkantoor van de ING Bank. Het huidige pand 'De Schoen' aan de ZuidAs wordt het hoofdkantoor van de verzekerafdeling Nationale Nederlanden van het ING-concern. 'De Schoen' is een ontwerp van Meyer en Van Schooten die eveneens het nieuwe stadhuis van Almelo ontwierpen. Of dat alsnog wordt gebouwd is onzeker gelet op de financiële huishouding van de gemeente Almelo.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
13-09-2010  

Grootste wapendeal ooit op komst

 

NEW YORK/LONDEN - De Verenigde Staten gaan Saudi-Arabië voor omgerekend bijna 40 miljard euro aan wapens verkopen, inclusief uiterst moderne gevechtsvliegtuigen. De regering van president Barack Obama zal het verkoopplan snel aan het Congres voorleggen, meldde maandag onder meer het dagblad The Wall Street Journal op gezag van regeringsfunctionarissen.
Lees verder

 
15-09-2010  

Het oorlogsverleden van tekenaar Suske & Wiske

 

ANTWERPEN (B) - Uit nieuw historisch onderzoek blijkt dat striptekenaar Willy Vandersteen tijdens de oorlog anti-Joodse spotprenten heeft getekend. Onder het pseudoniem Kaproen publiceerde hij onder meer in de collaborerende Antwerpse krant 'Volk en Staat'. Vooral na het overlijden van Vandersteen werden de geruchten alsmaar hardnekkiger. En een Kontichs onderzoeksbureau levert nu dus het bewijs.

Klik hier voor het video-verslag.

 
15-09-2010  

Toch palliatieve zorg mogelijk

 

DEN HAAG - Er komt toch weer een persoonsgebonden budget (pgb) voor zorg voor mensen voor wie genezing niet meer mogelijk is, dat meldt de Telegraaf. Minister Ab Klink van Volksgezondheid heeft in een brief aan de kamer laten weten dat mensen in de laatste levensfase toch vrije keuzes moeten kunnen maken.
Het persoonsgebonden budget werd per 1 juli van dit jaar stopgezet tot het einde van dit jaar. Er is namelijk veel te veel geld uitgegeven aan de pgb’s. Mensen die zorg nodig hebben kunnen nog wel zorg in natura krijgen, maar worden hierdoor beperkt in de eigen keuzes. Na aandringen van de Tweede Kamer werd eerder al besloten dat enkele andere groepen nog wel gebruik mochten maken van de pgb’s. De palliatieve zorg is daar nu dus ook bijgekomen. Volgens de Telegraaf waren er bij de invoering van de pgb in 2003 50.000 gebruikers van de regeling, dat aantal is opgelopen tot 120.000.

Kijk op Netwerk Palliatieve Zorg

Archief
Terug naar vorige pagina