De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
15-05-2015  

Mondriaan Compositie III levert 44 miljoen op

 

NEW YORK – Het record voor een schilderij van Piet Mondriaan is gebroken. Bij een veiling bij Christie's in New York werd voor Compositie nr. III met rood, blauw en geel een bedrag van 50 miljoen dollar (44 miljoen euro) neergeteld.
Eerder werd in 1997 met behulp van De Nederlandsche Bank en de regering 82 miljoen gulden (37 miljoen euro) betaald voor het schilderij Victory Boogie Woogie dat nu in het Gemeentemuseum Den Haag hangt.

Christie’s boekte eerder deze week ook al een record met het schilderij Les femmes d'Alger van Pablo Picasso dat werd verkocht voor voor 179 miljoen dollar, (160 miljoen euro).

 
27-05-2015  

Positie Blatter wankel na arrestatie FIFA-bobo´s


In symbolische zin: Blatter viel al eens van het FIFA-podium na een spreekbeurt.
 

LAUSANNE – Na de arrestatie van zes FIFA-bobo’s vandaag door de politie in een Zwitsers hotel, is de positie van Sepp Blatter als voorzitter van de wereld voetbalbond onmogelijk geworden. De arrestatie vond plaats op verzoek van de FBI en de USA zal om uitlevering vragen.
Blatter wil echter van geen wijken weten en stelt zich morgen op het congres van de FIFA opnieuw kandidaat voor een vijfde periode als voorzitter.
De Europese voetbalbond UEFA wil uitstel van de verkiezingen, waarin de Nederlander Van Praag voortijdig afhaakte. De Engelse voetbalbond gaat nog een stap verder en wil het onmiddellijke aftreden van Blatter als preses. Ook UEFA voorzitter Platini liet eerder al weten dat er een eind moet komen aan de jarenlange malversaties bij de FIFA en dat Blatter niet de aangewezen persoon is om aan de jarenlange corruptie onder de paraplu van de FIFA een eind te maken.
De druk op het congres van de FIFA wordt nog groter nu ook Coca Cola openlijk heeft laten weten dat het steeds moeilijker wordt om de wereldwijde sponsoring aan FIFA te continueren. FIFA heeft wel een eigen ethische commissie en soms worden er ook wel voetbalbobo’s weg gestuurd maar de eigen onderzoeksrapporten blijven diep in de la.
Hoe lang nog wacht de UEFA met de dreiging om uit de FIFA te stappen? Het kan de ultieme poging zijn om de FIFA op het rechte pad te krijgen en Blatter de laan uit te sturen.
De Zwitserse politie doet een eigen onderzoek na de malversaties bij de in Lausanne gevestigde FIFA. Da onderzoek beperkt zich tot de verkiezing van de laatste twee aangewezen WK’s. De FBI gaat echter een stapje verder en onderzoekt een periode van twintig jaar.

Lees hoe GeenStijl de affaire op eigen wijze omschrijft en lees Elsevier voor de opsomming van delicten waarmee de FBI bezig is.
 

 
29-05-2015  

Nieuw verkeersbord waarschuwt voor ringslangen

 

NOORDOOSTPOLDER – Nederland heeft er weer een bijzonder verkeersbord bij. Staatsbosbeheer heeft in het Kuinderbos op de grens met Overijssel (gem. Noordoostpolder) een waarschuwingsbord geplaats om automobilisten te waarschuwen voor op het wegdek zonnende ringslangen. Vorig jaar werden in het natuurgebied op de bodem van de voormalige Zuiderzee zo’n 130 dode ringslangen gevonden als slachtoffer van het verkeer.
De koudbloedige ringslang warmt zich graag op op asfaltwegen voordat hij op jacht gaat. De natte natuur in het Kuinderbos is bij uitstek een leefgebied voor amfibieën en het aantal ringslangen in het gebied is erg groot. Afgelopen jaar werden er in deze broeihopen ruim 1.000 uitgekomen ringslangeieren gevonden.
Om de ringslangen zo veilig mogelijk de wegen in het Kuinderbos te laten oversteken zijn eerder al twee faunapassages aangelegd. Later dit jaar komen er daar nog twee bij en er is een verzoek ingediend voor nog zo'n passage. Staatsbosbeheer hoopt dat de faunapassages en de verkeersborden er voor zorgen dat er minder ringslangen worden doodgereden. De verkeersborden zijn tijdelijk en staan alleen in het voorjaar en in de zomer langs de weg.

< Twitterfoto: @boswachterharco

 

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina