De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
04-04-2018  

PG buigt zich over aangiften tegen Pechtold

 

DEN HAAG – De procureur-generaal van de Hoge Raad buigt zich over de aangiften die zijn ingediend tegen Tweede Kamerlid Alexander Pechtold. Zo’n 200 standaard-aangiften ontving het Openbaar Ministerie ten aanzien van de verzwegen gift van een appartement begin 2017 aan Pechtold door een vriend, zijnde een Canadese oud- diplomaat.
Ambtsdragers zijn verplicht giften te laten noteren in een openbaar giftendossier om omkoping tegen te gaan. Pechtold liet na de ophef die ontstond, publiekelijk weten dat het hier om een privégift ging die niets met zijn ambt noch het vroegere ambt van de voormalige diplomaat te maken heeft, maar louter met vriendschap met de heer Serge Marcoux en melding daarom was nagelaten.
De 200 aangevers zien dat anders en vermoeden omkoping en wel een ambtsdelict en mogelijk ook belastingontduiking vanwege een 'papieren constructie van vruchtgebruik'. De PG onderzoekt nu de aangiften en vermeende affaire en rapporteert zijn bevindingen aan de minister van justitie.

Klik hier voor meer
info.

 
24-04-2018  

44 procent webwinkels in gebreke bij retour

Consumentenbond schakelt toezichthouder in
 

DEN HAAG – Volgens onderzoek van de Consumentenbond maken de  webwinkels in Nederland maar ‘een potje van’ bij de terugbetaling van geretourneerde goederen. Liefst 44 procent van de webshops blijft in gebreke door niet binnen de wettelijke termijn van twee weken het aankoopbedrag en de verzendkosten terug te betalen. In sommige gevallen moesten onderzoekers meer dan honderd dagen op hun geld wachten. In 22 procent van de onderzochte gevallen werden de bezorgkosten niet geretourneerd.
De Consumentenbond bestelde bij 200 webwinkels zo’n 600 artikelen en zond deze binnen de wettelijke retourtermijn terug.
Navraag leerde tevens dat allerlei uitvluchten worden bedacht zoals; "Soms is er een artikel dat zo scherp is geprijsd dat het niet teruggestuurd mag worden."
Volgens het onderzoek van de Consumentenbond zijn het niet alleen de kleintjes maar blijven ook grote webwinkels in gebreke. Al met al reden voor de Consumentenbond om de onderzoeksresultaten voor te leggen aan de toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM). Eerder heeft dat al geleid tot forse boetes. Zo kreeg een webwinkel een boete van 500.000 euro. Het bedrijf betaalde geretourneerde producten niet terug en informeerde de klant daarover niet. De Consumentenbond maakte het onderzoeksresultaat bekend in het radioprogramma 'Spraakmakers' op NPO1.

Archief
Terug naar vorige pagina