De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
07-04-2009  

Hogere boete voor belastingontduikers

 

DEN HAAG - Staatssecretaris De Jager (Financiën) wil de boete verhogen voor mensen die hun buitenlandse tegoeden niet aangeven bij de Belastingdienst. De boete gaat van 100% van de verschuldigde belasting naar minimaal 300%.

Belastingplichtigen kunnen de boete en strafrechtelijke vervolging voorkomen als zij de inkeerregeling gebruiken voordat zij door de Belastingdienst worden ontdekt.

De inkeerregeling biedt de mogelijkheid om aangiften die al zijn ingediend vrijwillig te verbeteren. Mensen kunnen dan alsnog de juiste en volledige informatie te geven aan de Belastingdienst.

De totale opbrengst van de inkeerregeling is nu 177 miljoen euro.
 

 
10-04-2009  

RIVM bestaat honderd jaar

 

BILTHOVEN - Dit jaar bestaat het Rijksinstituut voor de Volksgezondheid en Milieu (RIVM) honderd jaar. Het RIVM doet in opdracht van de overheid onderzoek op het gebied van volksgezondheid, milieu en natuur.

Laboratorium
Het begon allemaal met een klein laboratorium in 1909. Al tientallen jaren werd er een pleidooi gevoerd voor een eigen laboratorium voor de inspecteurs voor de volksgezondheid. In 1909 kwam de overheid aan die wens tegemoet. Lees meer...
 

 
11-04-2009  

Scheidend Aedes-topman krijgt 1 miljoen

 

Aedes-directeur Van Leeuwen krijgt bij zijn afscheid 1 miljoen euro mee. In dat bedrag zit een pensioenstorting van 2 ton en een vergoeding voor een eerder afgesproken sabbatical. De organisatie van woningcorporaties Aedes deed het vorig jaar slecht. Er was een verlies van 3 miljoen euro.

Minister van der Laan, de opvolger van minister Vogelaar vindt de vertrekpremie ongehoord. Voorzitter Hans Alders van de Raad van Commissarissen van Aedes zegt dat de vertrekregeling is gebaseerd op de kantonrechtersformule en op basis van bestaande arbeidscontracten. Van Leeuwen leidde Aedes 12 jaar en is 27 jaar werkzaam in de sector.

Van Leeuwen had eerder veel kritiek op het kabinet. In het magazine van Aedes deed hij al eens de uitspraak dat het kabinet straks de aanschaf van de nieuwe JSF betaald uit het geld dat minister Vogelaar uit de kas van de woningbouwcorporaties heeft gegrepen.
 

 
24-04-2009  

Regeling gastouderopvang gewijzigd

 

DEN HAAG - De subsidie voor thuisopvang van kinderen wordt geschrapt. Volgens het kabinet blijft het risico op oneigenlijk gebruik hoog. De regeling voor formele gastouderopvang wordt versterkt.

Dat heeft de ministerraad besloten.

In juni 2008 stelde het kabinet voor onderscheid te maken tussen thuiscrèches en informele thuisopvang. Nu wordt de subsidie thuisopvang volledig geschrapt. Formele gastouderopvang blijft bestaan. Dit wordt in het nieuwe voorstel niet alleen mogelijk op het adres van de gastouder, maar ook op het adres van de ouders van het kind zelf. Ook wordt de maximumprijs verhoogd van vier euro naar vijf euro per uur. Verder moeten formele gastouders aan een opleidingseis en kwaliteitseisen voldoen.

Kleinschalige opvang blijft zo beschikbaar voor ouders die de voorkeur hebben voor opvang in een gezinssituatie.
 

 
26-04-2009  

Professor aan VU schiet 3 mensen dood in USA

bron: NOS
 

In Georgia (VS) wordt gezocht naar een 57-jarige professor George M. Zinkhan III van de universiteit in de stad Athens. Hij wordt ervan verdacht drie mensen te hebben doodgeschoten tijdens een bijeenkomst van een theatergroep. Eén van de slachtoffers is zijn ex-vrouw.

Volgens ooggetuigen kwam de man plotseling opdagen en was er een woordenwisseling tussen hem en een andere man. De docent liep weg en kwam daarna terug met een wapen. Na de schietpartij ging hij ervandoor in zijn auto.

Sms
De universiteit stuurde studenten kort na het incident sms-berichten en voicemails om hen op de hoogte te stellen van de schietpartij. Daarin stond ook een signalement van de verdachte en zijn auto.

De verdachte geeft ook colleges marketing aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. De luchthavens in de buurt van Athens worden volgens de Amerikaanse media dan ook in de gaten gehouden, omdat hij wellicht naar zijn huis in Amsterdam zou vluchten.

 
27-04-2009  

ZKH Willem Alexander viert 42e verjaardag

 

DEN HAAG - Kroonprins Willem-Alexander viert vandaag zijn 42e verjaardag in huiselijke kring, samen met prinses Máxima en zijn dochtertjes Amalia, Alexia en Ariane.

Klik hier voor de foto's van RTL

 
28-04-2009  

55plusser kan baan echt vergeten

 

DEN HAAG - De zoektocht naar een baan voor 55plussers in de WW is een kans van amper 10% heeft het Centraal Plan Bureau (CPB) berekend. Wie ouder is dan 60 jaar heeft nog maar 3% kans. Vanuit een bijstandsuitkering is het nog moeilijker een baan te vinden. Volgens het onderzoek vinden werkgevers ouderen te duur ondanks de doorwerkbonus die het kabinet instelde.

Vooral de uitleg hoe dat komt is een mooie; 'De oudere werknemers gaan in verdiensten fors omhoog terwijl hun productie niet stijgt. Daardoor raken ze gevangen in een gouden kooi.' Zo'n uitleg riekt naar een pleidooi om ouderen minder te laten verdienen en dat is weer in tegenspraak met het zelf zorgen voor de oude dag. Het zelfde geld voor Donners uitspraak om zware beroepen niet te ontzien in het plan om de pensioengerechtigde leeftijd te verhogen naar 67 jaar. Volgens Donner moeten werknemers in zwaardere beroepen eerder 'omschakelen' naar een andere baan. Ziet u het al voor u, de stratenmaker die na 30 jaar noeste arbeid wordt omgeschoold tot boekhouder? Er is maar één beroep waarin je zonder diploma's carriëre kunt maken en dat is de politiek. Maar dan wel vroeg beginnen en vooral lang blijven zitten op het pluche!   

< Minister Donner heeft heel wat uit te leggen met zijn plannen om ouderen langer te laten doorwerken, laat staan dat ze überhaupt weer een baan kunnen vinden!

Archief
Terug naar vorige pagina