De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
07-01-2015  

Moord op cartoonisten is aanslag op vrijheid

 

PARIJS – De meedogenloze slachtpartij op de redactie van het satirisch weekblad Charlie Hebdo in Parijs is een aanslag op de vrije westerse samenleving en op de vrijheid van meningsuiting in het bijzonder.
Drie islamitische terroristen bewapend met automatische vuurwapens drongen de redactielokalen binnen, riepen de namen van journalisten en cartoonisten die in redactievergadering bijeen zaten en schoten 10 van hen neer. Veel journalisten wisten te ontkomen door het dak op te vluchten waarna de daders het gebouw verlieten en en passant ook twee politieagenten meedogenloos vermoorden. Acht gewonden, waarvan vier in levensgevaar, liggen in ziekenhuizen in Parijs.

De aanslag wordt alom sterk bekritiseerd, door wereldleiders en leiders uit de islamitische wereld. In Nederland uiteraard door premier Mark Rutte en vice-premier Lodewijk Asscher maar ook door de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb die extremistische islamieten in Nederland oproept hun Nederlandse paspoort in te leveren en het land te verlaten. Ook roept Aboutaleb de bevolking op om donderdagavond om 18.00 uur massaal te protesteren tegen extremisten die het geloof misbruiken. Zo zijn er demonstraties aangekondigd in Rotterdam, Amsterdam, Haarlem en Utrecht en Aboutaleb hoopt dat ook elders in Nederland wordt gedemonstreerd om te laten zien dat deze moordpartij in Parijs juist de krachten bundelt tegen extremisme.

In Parijs dromden na de aanslag honderduizend mensen bij elkaar om luid te protesteren tegen deze aanslag op de persvrijheid en de vrije westerse wereld. Frankrijk zette 3000 agenten in die de klopjacht op de vermoedelijke daders hebben geopend. De Franse president Francois Hollande riep donderdag 8 januari 2015 uit tot dag van nationale rouw.

< Op de onderste foto (screenshot) executeert een van de terroristen de om genade smekende op de grond liggende gewonde politieman.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
08-01-2015  

Franse politie kent daders aanslag Charlie Hebdo

 

PARIJS – De vondst van een identiteitskaart in de vluchtauto bracht de Franse politie op het spoor van de daders van de aanslag op de Parijse redactie van het satirische weekblad Charlie Hebdo, dat meldt het Franse blad Le Point.
De verdachten zijn twee broers en een achttienjarige jongen die zich vanmorgen zelf meldde bij de politie in het Noorden van Frankrijk. Hij beweert ten tijde van de aanslag op school te hebben gezeten.
De twee broers van 32 en 34 jaar, zijn bekenden van de politie en waren eerder betrokken bij het ronselen van extremisten voor de strijd in Irak. Beide broers hebben zelf gevochten in Syrië en zijn gelinieerd aan een terreurbeweging in Jemen.
De aanslag in Parijs kostte 12 mensen het leven.

< Twitterfoto

 
26-01-2015  

Verdachte gepakt voor moord op zus en Els Borst

 

ROTTERDAM/BILTHOVEN – De Rotterdammer Bart van U. (38) die sinds 12 januari vast zit als verdachte op de moord van zijn zus op de Oudedijk in Rotterdam, blijkt ook een DNA-match te hebben met de moord op oud- minister Els Borst in Bilthoven. De DNA-match werd vanmiddag bekend gemaakt tijdens een speciale persconferentie zonder dat de identiteit werd onthult noch dat gezinspeeld werd op eerdere ontvangen tips in de zaak Borst.
Toch is de identiteit geen geheim meer omdat in de Rotterdamse moordzaak door de politie een foto werd verspreid voor de opsporing van Bart van U. met de mededeling dat deze in verwarrende toestand zou verkeren.
De recherche die in de zaak Borst het onderzoek in handen heeft, onderzoekt nu de gangen van Bart van U. ten tijde van de moord op Els Borst in februari 2014 te Bilthoven. Ook toen al werd korte tijd na de ontdekking gewag gemaakt van een verwarde man die enkele dagen eerder bij mevroew Borst zou hebben aangemeld met de vraag om de adressen van Jan Peter Balkenende en Wim Kok. De psychisch gestoorde Bart van U. woonde bij zijn zus in Rotterdam en meldde zich enkele dagen nadat zijn signalement was geopenbaard, bij de politie in Amsterdam. Sindsdien zit hij in hechtenis.
 

 
29-01-2015  

Man eist zendtijd NOS met pistool


screenshot NOS
 

HILVERSUM – Vlak voor de start van het achtuurjournaal donderdagavond, ging bij de NOS het beeld op zwart. Met bijgaande afbeelding vroeg de NOS om geduld en verscheen er een tekstbalk met de tekst; ‘I.v.m. omstandigheden is er op dit moment geen journaal mogelijk’.
De vreemde aankondiging zette mensen aan het denken en korte tijd later meldde De Telegraaf uit NOS-kringen vernomen te hebben dat in de NOS Studio op het Mediapark in Hilversum een met een pistool gewapende man in de Regiekamer zendtijd opeiste en de aanwezigen onder schot hield.
De politie is in groe getale aanwezig. Al het personeel dat de studio kon verlaten, heeft deze inmiddels verlaten.
Tegen half negen ging ook NPO 2 op zwart en staan er zo'n 70 à 80 medewerkers buiten.

Update:

Volgens nader bericht heeft een beveiliger de keurig geklede man overmeesterd. Burgemeester Broertjes van Hilversum kan e.e.a. nog niet bevestigen maar erkend dat een man zendtijd eiste. Boven het Mediapark is een politiehelicopter ingezet en verder wordt het Mediapark hermetisch afgesloten.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina