Sportberichten


Plaatsing  
 
02-10-2011  

Dennis Kuipers super in Rally van Frankrijk


Kuipers-Miclotte in de Rally van Hellendoorn 2011
Foto: Freek Buitenweg
 

HAGUENAU- Rallycoureur Dennis Kuipers (25) uit Borne en zijn Belgische navigator Frederic Miclotte eindigden dit weekend in de Rally van Frankrijk op een vijfde plek. De klassering is de hoogste die een Nederlander ooit heeft bereikt in een rally die meetelt voor het wereldkampioenschap.
Vooral in de 18e proef reed de oud- Almeloër Kuipers in zijn Ford Fiësta RS WRC naar een fantastische klassering door als tweede te eindigen achter de Finse Ford-fabrieksrijder Jari-Matti Latava. In het klassement stond Kuipers vijfde achter de Zweed Petter’s Solberg maar die werd alsnog gediskwalificeerd omdat zijn auto 4 kg te licht was.
Teammanager Malcolm Wilson sprak vol bewondering over de prestaties van Dennis en Frederic: “Dit fantastische resultaat in de Rally van Frankrijk is zeer verdiend. Het duo heeft extreem hard gewerkt dit jaar. Hun tomeloze inzet kwam dit weekeinde tot uiting met de getoonde snelheid. Het is ook fantastisch dat Dennis in Frankrijk de Abu Dhabi Spirit of the Rally Award krijgt toegekend – het is een prijs voor mensen die een buitengewone prestatie of bijdrage hebben geleverd aan de rally. Het is zeer op z’n plaats dat Dennis deze prestigieuze prijs ontvangt.”
De Fransman Sébastian Ogier won in zijn Citroën DS3 de Rally van Frankrijk. Kuipers pakte met zijn vijfde stek 10 punten en staat met nog twee rally’s te gaan, twaalfde in het WK-klassement met 15 punten.
De Hengeloër Peter van Merksteijn jr. viel vrijdag al uit en staat met 2 punten 'overall' op de 22e plaats.

Archief
Terug naar vorige pagina