25-09-2011

SVZW pakt eerste winst tegen Excelsior ´31

WIERDEN – SVZW gebruikte de derby tegen Excelsior '31 om voor het eerst in de Topklasse de volle buit binnen te halen. Het troefde de Rijssense concurrent af met 3-1.
Het was routinier Marnix Smit die na twintig minuten de score opende door een corner van dichtbij in te tikken. Even later had die voorsprong uitgebouwd kunnen worden maar Tim Egbers faalde vanaf de elfmeter stip doordat keeper Arjan Kok zijn inzet keerde.
Op slag van rust kwamen de Zwaluwen alsnog aan een verdiende voorsprong door Niels ten Hoeve en bijna werd dat nog 3-0 als Dewi Perik niet de lat had geraakt maar iets lager had gemikt.
Na rust probeerde Excelsior het tij geforceerd te keren en had binnen vijf minuten succes toen Marco Parnela de voorzet van Karim Chengachi ongelukkig achter zijn eigen doelman Michiel Achterhoek werkte.
De meevaller zorgde voor nog meer agressie bij de Rijssenaren en een kwartier voor tijd had Chengachi niet opnieuw geluk toen zijn lobje tegen de lat belandde.
De spanning was te snijden op Het Lageveld, Excelsior drukte en liet gaten vallen voor snelle counters waarbij na de ‘noodrem’ de bal opnieuw op de stip belandde en Jordi Kamphuis de thuisclub in veilige haven laveerde 3-1.

Fotoreportage: Henk Steen

Opstellingen:
SVZW: Achterhoek; De Graaf, Smit, Parnela; Van Keulen, B. Kamphuis (68. Sobczak), Zwiers; Perik, Engbers (89. Meijerink), Ten Hoeve en J. Kamphuis (82. Sahin).
Excelsior '31: Kok; Siemelink (83. Rosink), Lubbers, Bartelds (46. David), Gerritsen Mulkes; Davina, Isa, Chengachi, Michels; Ozkok en Hempenius (68. Borghuis).