Sportberichten


Plaatsing  
 
14-09-2011  

Twente Cup toe aan 29ste editie


Hendrik-Jan Schuttert (Ommen) tijdens de prijsuitreiking in 2010
Foto: HippischTwente.nl/DigiShots
 

HENGELO - Manege De Marke in Lonneker is vrijdag 7 oktober het domein van de deelnemers aan de 29ste editie van de strijd om de Tasche Staalconstructie Tubbergen Twente Cup. De competitie voor landelijke ruiters in de klassen Z en ZZ, die elkaar in handicap bestrijden, telt na Lonneker nog voorwedstrijden in Wierden (zaterdag 29 oktober) en Saasveld (zaterdag 26 november). De finale is op vrijdag 9 december tijdens Hippisch Hengelo in het ExpoCenter. Dan wordt beslist welke van de 27 finalisten de opvolger wordt van Hendrik Jan Schuttert, die in 2010 met Zudith HS de sterkste was in de populaire competitie. De Ommenaar verwees toen Anne-Liza Makkinga met Boeve's Saforet en Charlotte Verhagen naar de tweede en derde plaats.

In elk van de selectiewedstrijden - telkens bestaande uit een klassieke rubriek op tijd en een klassiek parcours met barrage - plaatsen zich telkens negen combinaties voor de eindstrijd. De organisatie kiest daarmee voor dezelfde opzet van de Twente Cup als vorig jaar, vooral om te voorkomen dat de strijd al voor de finale vrijwel beslist is. In de finale, die wordt verreden over een klassiek parcours met winnaarronde, mogen de deelnemers slechts één paard starten.
De beste vijftien combinaties van de eerste manche komen terug voor de winning-round. Dat aantal kan groter zijn als in de eerste ronde meer dan vijftien deelnemers foutloos zijn. Is dat niet het geval, dan worden de foutloze combinaties aangevuld met de daaropvolgende geklasseerden tot het aantal van vijftien starters is bereikt.

Alle informatie over de strijd om de Twente Cup 2011, inclusief de startlijsten en uitslagen, is te vinden op www.hippischtwente.nl  (rubriek:Twente Cup)
 

Archief
Terug naar vorige pagina