Sportberichten


Plaatsing  
 
05-09-2011  

Gerco Schröder verdient 320.000 euro in Rio


Gerco Schröder met London tijdens de GP van Rio.
Foto: www.oiaohs.com.br

De Anthina Onassis Horse Show in Rio de Janeiro kent in de GP een prijzenpot van liefst 1 miljoen euro.
De Schrödertjes schijnen het wel goed met Anthina Onassis te kunnen vinden. Eerder al verkocht Ben Schröder zijn toppaard aan de schatrijke Griekse erfgename en nu kwam Gerco eventjes 320.000 euro ophalen.
 

RIO DE JANEIRO (KNHS) - In de één na laatste wedstrijd van het Global Champions Tour circuit, die in Rio de Janeiro werd verreden, deden Gerco Schröder en Eurocommerce London de grootste greep in de met één miljoen euro gevulde prijzenpot. Zij bleven als enige foutloos over beide manches van het door Luc Mussetes ontworpen parcours en verdienden daarmee 320.000 euro. Daarmee zette Schröder een nieuw record neer, want nooit eerder werd door een Nederlandse springruiter zo'n groot bedrag in één wedstrijd verdiend.

Mussetes had een basisparcours ontworpen dat niet alleen technisch zeer zwaar was, maar ook waren de hindernissen hoog, breed, kleurrijk en uiterst delicaat. Uiteindelijk bleven de Braziliaan Rodrigo Pessoa met Let's Fly en Gerco Schröder als enigen foutloos over dit zware parcours. Van de 38 starters gaven vijf combinaties op, waaronder Jeroen Dubbeldam (Weerselo) met BMC Quality Time TN en Leopold van Asten (Duizel) met VDL Groep Santana B. Tien combinaties wisten de finish te halen met een score van een dozijn strafpunten of meer. Marc Houtzager (Rouveen) overwon het basisparcours met een springfout en een strafpunt voor tijdsoverschrijding. In de tweede manche leek Houtzager op weg naar een foutloze ronde, maar zijn Sterrehof's Opium tikte net de paal van de allerlaatste hindernis waardoor zij als 13de eindigden en 10.000 euro verdienden.

In de tweede manche gingen 18 combinaties van start en dit parcours was technisch duidelijk minder zwaar, met als gevolg tien foutloze ritten. Gerco Schröder wist met de hengst Eurocommerce London (v. Nabab de Reve) ook nu weer foutloos te blijven. "'Ik had gezien dat de ruiters die in de tweede manche foutloos waren gebleven zeer snelle tijden hadden gerealiseerd. Mijn paard is niet super snel, dus ik wist dat ik, als we een fout zouden maken, terug zouden vallen in het klassement. We maakten die fout niet en daar was ik bijzonder blij mee!", aldus Schröder.
Na Gerco kwam nog de Braziliaan Rodrigo Pessoa de ring binnen met Let's Fly. Eenmaal liet deze ruin van Lordanos het landingsgestel een fractie te vroeg zakken, met als resultaat een fout, waardoor Schröder zonder een barrage te hoeven rijden 320.000 euro had verdiend.
Edwina Alexander (Aus.), die in de eerste manche een springfoutje had genoteerd met Cevo Itot de Château, was in de tweede manche in een zeer snelle tijd foutloos, waardoor ze als tweede eindigde en daarmee 210.000 euro verdiende. De Duitser Philip Weishaupt eindigde met Monte Bellini (v. Montender) als derde, terwijl Pessoa vierde werd. De uit Qatar afkomstige Sheik Ali Al Thani had in de eerste manche iedereen verbaasd door met Adolfo met slechts één strafpunt voor het overschrijden van de tijd aan de eindstreep te komen. In de tweede manche noteerden zij maar liefst 16 strafpunten en vielen zij van de derde plaats terug naar de 18de positie.

Gerco Schröder over zijn paard Eurocommerce London."Toen we dit paard kochten had ik vanaf het eerste moment een zeer goed gevoel. Hij is negen jaar en ik denk dat ik met London een goede kans maak om komend jaar in Londen zeer goed te presteren. Misschien is dat ook wel de reden geweest dat we hem die naam hebben gegeven", aldus Schröder, die met dit paard of met Eurocommerce New Orleans naar het EK in Madrid gaat, waar het Nederlandse team de nominatie om naar de Olympische Spelen te kunnen gaan nog moet afdwingen. De laatste wedstrijd van het Global Champions Tour seizoen wordt van 24 tot en met 26 november verreden in Abu Dhabi.
Uitslag
Maandagmiddag 5 september 2011 wordt om 14.16 uur door Eurosport deze wedstrijd uitgezonden in een 75 minuten durende samenvatting.

Archief
Terug naar vorige pagina