27-08-2011

Heracles niet wakker tegen NEC

NIJMEGEN, Heracles Almelo was nog niet wakker in De Goffert en stond al binnen 10 minuten achter met 2-0 doordat Lasse Schöne en Nick van der Velden de enige twee kansen die NEC kreeg niet onbenut lieten.
Heracles begon met Glynor Plet in de spits als vervanger van de niet in vorm zijnde Douglas. Het was een beloning voor zijn goede invalbeurten. Armenteros week daarvoor uit naar de linkerspits- positie terwijl Everton op de plaats van Douglas kwam te staan.
Het was Platje die het spel in de derde minuut op de wagen zette door een goede voorzet te geven die Schöne niet onbenut liet en keurig inkopte. Even later was een strak schot van Van der Velde van buiten de zestien meter teveel voor doelman Pasveer (2-0).
Na een half uurtje dreigde het zelfs 3-0 te worden maar een reflex van Pasveer keerde het ontij. Nog net voor rust wist Glynor Plet de Almeloërs dichterbij te brengen door de hoekschop van Vejinovic in te koppen. Kort daarvoor raakte Everton al de lat na een onnavolgbare actie van Armenteros die vier Nijmegenaren voor schut zette.
Na de rust golfde het spel op en neer en beide teams kregen kansen. Pasveer wist enkele Nijmeegse kansen te voorkomen en collega-doelman Babos keerde een inzet van Armeteros.
Tot doelpunten kwam het niet meer waardoor de Heraclieden onnodig tegen de eerste competitienederlaag opliepen, dit tot ontevredenheid van trainer Peter Bosz. ‘We begonnen amateuristisch en zijn daarna pas gaan voetballen’, aldus Bosz.