Sportberichten


Plaatsing  
 
16-08-2011  

FC Twente niet verder dan 2-2 tegen Benfica


Foto: FC Twente

Ontvangen mailtje van ene Rick:
Waarom continue van die nieuwsberichten over twente? Het is toch ALMELOnieuws???

Reactie:
Beste Rick,

Proef ik hier enige vooringenomenheid t.a.v. de twee Bvo´s in Twente?
De website heet: AlmeloNieuws.nl - Nieuws uit Stad & Ommeland

In werkelijkheid houdt de belangstelling van de Almelose burger niet op bij de stadsgrens en is ook het nieuws uit de regio van belang of dat nu algemeen nieuws is of sport.
T.a.v. FC Twente wordt in vergelijk met Heracles Almelo zelfs weinig aandacht besteed.
Kampioenschappen en internationaal voetbal van de FC proberen wij wel mee te nemen en dat kan echt geen ‘overkill´ genoemd worden.
Heracles Almelo ligt ons zeer aan het hart en daar wordt extra veel aandacht aan besteed.
Dat zou u ook opgevallen moeten zijn.

En ja, wij hebben ook liever dat Heracles kampioen wordt, maar daarna FC Twente, voor clubs verder uit de buurt want Tukkers zijn we allemaal.
En zonder tegenstanders geen competitie en geen streekderby.

Kortom, we zien dus geen reden om onze visie te wijzigen!

Met vriendelijke groet,

Redactie AlmeloNieuws.nl
 

ENSCHEDE – Of FC Twente de Champions League haalt mag worden betwijfeld na het gelijke spel thuis tegen Benfica. Weliswaar begonen de Tukkers met een bliksemstart en zette Luuk de Jong het team van trainer Co Adriaanse al na zes minuten op 1-0, daarna werd het spel matiger. Veelvuldig balverlies haalde het ritme uit de ploeg en een fout van Brama werd onmiddellijk afgestraft door Cardozo die de te ver voor zijn doel staande Mihaylov verraste (1-1).
Benfica werd sterker en FC Twente was daarna duidelijk de mindere. Alleen Landzaat kwam nog kansrijk voor doelman Arhur maar mistte en ook met afstandsschoten van Landzaat en Ruiz kort voor rust mistten doel. Dat deden de ervaren Portugezen niet en Nolito zette benfica nog voor rust op voorsprong.
Na rust bleef Landzaat in de kleedkamer en kwam spits Janko in het team. FC Twente zette druk en Ruiz wist bijna de Portugese doelman te verschalken uit de vrije trap van Janssen en ook Bajrami schoot over. Kort daarna werd Bajrami vervangen door de jonge John die nieuwe spirit bracht. N een fraaie actie wist hij met een voorzet Ruiz te bereiken die de gelijkmaker binnen kopte. Dat Benfica niet onder de indruk was bleek uit het feit dat FC Twente nog twee keer mazzelde. Toch ziet Adriaanse nog kansen om in Lissabon een goed resultaat neer te zetten. ‘Jammer dat we er geen 3-2 van konden maken want ze waren bijna stuk gespeeld. Toch heb ik nog goede hoop’, aldus Adriaanse.
Klik hier voor de foto's
 

Archief
Terug naar vorige pagina