Sportberichten


Plaatsing  
 
14-08-2011  

Fritz Korbach heeft zijn strijd gestreden

 

LEEUWARDEN – Vanmiddag is voetbaltrainer Fritz Korbach (66) overleden. De 66-jarige oud-voetbaltrainer was ongeneeslijk ziek. Korbach leed aan keelkanker. De welbespraakte Korbach debuteerde in 1968 als assistent-trainer in het betaalde voetbal bij USV Elinkwijk en maakte in 1970 de fusie mee met VELOX en DOS tot FC Utrecht.
Als hoofdtrainer bracht hij vijf eerste divisieclubs naar de eredivisie, FC Wageningen - 1974, PEC Zwolle - 1978, FC Volendam - 1983, FC Twente - 1984 en SC Heerenveen - 1990. Hij degradeerde drie keer met o.a. FC Wageningen, SC Heerenveen en Cambuur Leeuwarden.
De in Diez an der Lahn (D) geboren Korbach stond vooral bekend om zijn rake uitspraken. Zelden nam hij dan ook een blad voor de mond en werd hij maar al te vaak geciteerd in kranten en op radio en tv. In zijn tijd als hoofdtrainer bij Heracles Almelo (1999-2001) zij hij o.a. over voorzitter Jan Smit; "Ik heb hem wel eens op z'n kop gehangen, maar er kwam nog geen kwartje uit de binnenzak van dat Armani-pak rollen. Die man is zó zuinig, die huilt met één oog."

Korbach is uiteindelijk aan hartfalen overleden in het ziekenhuis te Leeuwarden.

(foto: Heracles Almelo)

Archief
Terug naar vorige pagina