Sportberichten


Plaatsing  
 
12-08-2011  

Johnny Hoogerland start in Profronde Almelo

 

ALMELO – De Zeeuw Johnny Hoogerland start in de Profronde van Almelo. De beelden van zijn spectaculaire val in de Tour de France gingen de wereld over en ondanks 33 hechtingen en dankzij een sterk karakter haalde hij toch de eindstreep in Parijs. Voor Hoogerland geen Vuelta die begint op 20 augustus en eindigt op 11 september maar de criteria waar hij zijn val in het prikkeldraad kan verzilveren.

Hoogerland was een verrassing in de Tour en trotse drager van de Bolletjestrui die hij uiteindelijk moest afstaan door de wilde stuuractie van de chauffeur van de Franse televisie die hem en Flecha van de weg afreed terwijl beiden in en kopgroep vooruit lagen voor mogelijk de dagoverwinning en versteviging in het klassement van de Bolletjestrui. Heel de wielerwereld sprak schande van de stuurfout en niemand vergeet meer de foto met zijn gehavende benen en uit elkaar gereten rennersbroek.

Sindsdien wordt Johnny Hoogerland toegejuicht waar hij ook aan de start verschijnt. Dat zal op vrijdag 26 augustus ook in Almelo het geval zijn.

Dat geldt niet voor de regionale vedette en sprinter Tom Veelers uit Vasse. Hij werd door zijn ploegleider geselecteerd om op 20 augustus in Benidorm aan de start te staan van de Vuelta.
 

Archief
Terug naar vorige pagina