09-08-2011

Rusland en Sloveniƫ winnen in IISPA

Twee favorieten - strijden om plaats 9
ALMELO - “Dit zijn twee teams die bij de eerste acht horen te spelen. Niets ten nadele van Roemenië en Spanje, maar wij zijn niet minder dan zij. Maar goed, zo is het nu eenmaal in sport,” sprak Levon Akapyan, de Russische bondscoach. En de wedstrijd tussen zijn dames en de Noorse ploeg was er werkelijk een spectaculaire vertoning. Geen van beide ploegen wist de ander op de knieën te krijgen, met verschillen die in de eerste helft heen en weer schommelden tussen beide teams. Aangespoord door de meegereisde fans konden de Noorse dames bij rust de leiding pakken, 10 goals tegen 9.
Na rust verliep het de Scandinaviërs echter minder voorspoedig. Enkele achtereenvolgende onnodige fouten hielpen de Russen in het zadel, die een klein gat konden slaan. In de achtervolging konden de Noren nog een paar keer dichtbij komen, maar de Russen bleken geconcentreerder en konden zodoende een uiteindelijke overwinning van 28-22 behalen. Noorse coach Reidar Moeistad verklaart het euvel dat zijn dames al de hele week achtervolgt: “In de eerste helft verdedigden we goed, maar we maakten te veel fouten en missers in de tweede helft en zo ging het de afgelopen drie wedstrijden ook al.“

Beste speelster Rusland : Polina Vedekhina
Beste speelster Noorwegen : Marie Sundfoer Toemmerbakke

Slovenië trekt zegereeks door
ALMELO - De eerste wedstrijd van de tussenronde die in Almelo op papier stond was tussen beide nummers 4 van groep A en B, respectievelijk Slovenië en Oekraïne. Laatstgenoemde heeft nog geen punten behaald in het toernooi en ook vandaag begon de wedstrijd met een domper, met een blessure van een van de reservekeepsters. Dat dit een voorbode voor de wedstrijd was bleek later, toen het ook tijdens de wedstrijd niet meezat voor de dames van coach Nedbaylo.
Hoewel de dekking goed in orde was bij beide teams, wisten ze aanvallend niet te imponeren. Bij rust stond het 8-9 in het voordeel van de Oekraïne, waar veruit de meeste goals uit een snelle tegenaanval waren voortgekomen. Na rust wisten de Slovenen een gat te slaan, en uit te bouwen tot een verschil van vijf punten. De Oekraïense dames wisten echter met nog een paar minuten te gaan weer aansluiting te vinden, waardoor de laatste minuten nog spannend werden.
De ploeg van coach Bregar wist uiteindelijk de zege definitief naar zich toe te trekken in de slotminuut; eindstand 23-22. Uroš Bregar: “vandaag was onze aanval echt slecht. We zijn blijven vechten, uiteindelijk met resultaat, maar door concentratiegebrek kon de Oekraïne nog te dichtbij komen. Dit is onze tweede overwinning maar die hebben we vandaag puur vanuit de dekking behaald.”

Beste speelster Slovenië : Tamara Sunaric
Beste speelster Oekraïne : Anastasiia Metelska