Sportberichten


Plaatsing  
 
07-07-2011  

Heracles Almelo voetbalt tegen Almelose selectie

 

Luinge debuteerde op 29 oktober 1983 tijdens de wedstrijd NAC-VVV. Hij is sindsdien in Nederland actief in de eredivisie en eerste divisie. Hij heeft ruim 740 wedstrijden in het betaald voetbal gefloten. Daarmee is hij de meest ervaren arbiter in het Nederlandse betaald voetbal. Luinge werd uitgeroepen tot beste scheidsrechter van het seizoen 2005/2006. In het dagelijks leven is hij werkzaam als C-functionaris op de afdeling inspectie van de Belastingdienst en is hij woonachtig in Bussum.
Op 8 april 2010 werd bekend dat Luinge stopt met het fluiten in het betaalde voetbal. Hij fluit nog steeds, maar wel in de Topklasse. Op 30 augustus 2010 werd bekendgemaakt dat Luinge, tijdens het jaarlijkse voetbalgala, is uitgeroepen tot de beste scheidsrechter van het seizoen 2009/10. Op donderdag 6 mei 2010 floot hij zijn laatste wedstrijd in het betaalde voetbal (bekerwedstrijd Feyenoord – Ajax) waarin hij in de 89e minuut een publiekswissel kreeg en werd afgelost door 4e official Kevin Blom.

Heracles Almelo speelt zaterdag op de historische grond aan de Bornsestraat haar tweede oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. Naast de bekende namen als doelman Pasveer, verdediger Maertens, middenvelder Overtoom en spits Everton, zullen ook de nieuwe aanwinsten Lerin Duarte en Louis Pedro te bewonderen zijn.
Onder de aanwezigen zijn alle voetbalbesturen van de Almelose voetbalclubs en het bestuur van Heracles Almelo. Pikant detail is dat ook Burgemeester Hermans-Vloedbeld en Wethouder Sportzaken Van Marle aanwezig zullen zijn. Immers 3 dagen later beslist de Raad over de mogelijke financieringsbijdrage van de gemeente aan Heracles Almelo. Onder het toeziend oog van veel toeschouwers en de mensen op de al bijna uitverkochte businesstribune, zal dit een uniek plaatje worden met als decor dus de historische tribune.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina