Sportberichten


Plaatsing  
 
24-06-2011  

Almelose Ruiterdagen zijn gestart

 

ALMELO – In Twente kan het niet op met de ruitersport. In Geesteren het CSI Twente, In Wierden bij de Eschruiters in het Vossebos dressuurwedstrijden en in Almelo gaat vandaag en der grootste hippische evenementen van het land van start. Zo’n 750 pony’s worden t/m zondag door hun ruitertjes en amazones aan de start gebracht in dressuur en springen. Zondagmiddag als finale de derby voor de beste pony’s en dat gaat hoger en sneller dan u denkt.
Van maandag tot zondag 3 juli is het tijd voor de paarden. Van ‘s morgens 08.30 uur tot ’s avonds 22.00 en desnoods bij kunstlicht op zowel de allweather dressuurbanen als het springterrein.
Tijdens de paardendagen veel bekende namen uit de springsport. Zoals de gebroeders Ben en Wim Schröder, die beide hun zinnen hebben gezet op winst in de zware derby, Willy van der Ham, Hans Brugman, Robert Vos, Tom Brinkman, Peter Loman, Chantal Rechter, Harrie Wiering, de Zweedse Janet Holmberg en de Brit Thomas Whitaker - die momenteel voor Stal De Havikerwaard - uitkomt. Verder nemen in ieder geval t/m vrijdag Sjaak Sleiderink, Dominique Roelofsen en Frank en Hendrik-Jan Schuttert deel, om zaterdag 2 juli op het vliegtuig te stappen, voor het EK voor Young Riders in Portugal. Op de slotdag dan de finales in het springen en de zware dressuur. Alle dagen is de toegang gratis.

Klik hier voor de dagprogramma’s en zoek uw favoriete amazone of ruiter bij de pony’s of de paarden en klik hier vor de uitslagen.

Jan Bril, Coen Mulder en Freek Buitenweg struinden rond om een foto-impressie te maken van de start van de Almelose Ruiterdagen. De jonge amazones en ruiters komen van Den Helder tot Glanerbrug en van Maastricht tot Groningen.  

Fotoreportage (60 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina