Sportberichten


Plaatsing  
 
13-06-2011  

Bezoek raadsdebat lening stadion ingedamd


Het stadhuis van Almelo wordt een onneembare vesting tijdens het informatiedebat over een gemeentelijke geldlening voor de bouw van een nieuw voetbalstadion.
'Een feest van de democratie', lijkt hierbij wel een aardig citaat.
 

ALMELO – De gemeente Almelo wil dinsdagavond 14 juni maar maximaal 150 mensen toelaten bij het informatiedebat over de mogelijke bouw van een nieuw voetbalstadion voor Heracles Almelo. Dit aantal is inclusief raadsleden, insprekers en collegeleden. Ook mogen geen spandoeken worden opgehangen in de raadszaal.
Volgens de gemeentelijke berichtgeving is e.e.a. het gevolg van de brandveiligheidsvoorschriften. Bij de vorige voorlichtingsbijeenkomst werd die maatregel niet getroffen en werden zelfs beeldschermen in de burgerzaal en buiten voor het bordes geplaatst. Waarom dat nu niet gebeurd, is een vraagteken.

Voorzitter Smit van Heracles Almelo toog nogal fel van leer over de voorwaarden die de gemeente wil stellen aan een lening van 15 miljoen euro. Hij dreigde zelfs te stoppen en noemde de bouw onmogelijk als deze voorwaarden niet van tafel gaan. Het college van B&W reageerde dat de voorwaarden nagenoeg gelijk zijn aan de lening die de gemeente Enschede verstrekte aan FC Twente.
Het lijkt er dus op dat de toegangsbeperking een ordemaatregel vooraf is en niet wordt gekeken naar mogelijkheden om voor- en tegenstanders hun mening kenbaar te laten maken. Dat er sprake zou zijn van een ordemaatregel vooraf, wordt overigens ontkend. Wel wordt verwezen naar de website van de gemeente waar het informatiedebat te volgen is. Of de capaciteit van de ‘stream’ een massaal webbezoek aan kan, zal dan moeten blijken.

Lees ook TC Tubantia: 'Overleg stadion Heracles zit muurvast'

Archief
Terug naar vorige pagina